Frimurerlogen fejrer 25 år i Kerteminde

Fredag 13. oktober 2017 kl. 12:40

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Den lokale afdeling af den danske frimurerloge har fredag 25-års jubilæum i Kerteminde. Det er et sted at glemme arbejdet og indgå i fællesskaber, siger ordfører.

Fredag den 13. er ikke en uheldig dag for alle. I dag fejrer Kerteminde-afdelingen af Frimurerlogen nemlig 25 års-jubilæum her i byen, efter at den lavede sin egen underafdeling fra Odense i 1992. Logen som institution er næsten 300 år gammel, men den har stadig stor værdi, mener den lokale ordfører, Holger Hansen.

- Den har lige så stor betydning hvis ikke større i dag, end den havde dengang, det er der ingen tvivl om. Folk glemmer at tage det roligt og tænke på andet end arbejde, og danne fællesskaber med andre mennesker, og det gør vi her, siger ordføreren, der selv har været frimurer i knapt 25 år, og uddyber:

- Jeg er af den opfattelse, at vi mennesker tænker for meget på kulinariske føde og foretrækker det frem for den åndelig føde. Det giver anledning til for mange stressede mennesker, for de kører alene i sporet med deres job og status uden en gang i mellem at stoppe op og få noget helt andet at bruge deres tankevirksomhed på.

I Frimurerlogen derimod, fortæller han, får man det, de kalder et brodersskab.

Fordybelse, ikke dame-kiggeri
Foreningen i Kerteminde har i dag 50 medlemmer, og modsat rygter om, at man slet ikke kan søge om at blive optaget men skal anbefales, så kan interesserede faktisk henvende sig for at høre nærmere og, muligvis, blive optaget. Dog er der i hvert tilfælde én begrænsning: Alle medlemmer er nemlig mænd.

- Det vedtog man, dengang man lavede logen, og det jo fordi, det ikke er sted, hvor man kommer og ser på damer og den slags ting men for at koncentrere sig om det, vi nu samles om, fortæller Holger Hansen.

Efter mændende fredag har været i logen, der ligger i Konfirmandstuen i Præstegade, mødes de dog med deres hustruer, når de tager på Tornøes Hotel og fejrer videre.

NTM


© Copyright 2022 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ensomme Gamle Mænd fejrer 10 års sammenhold
- Månedes forening i oktober: Frivilligcenter Kerteminde kommune
- Livligt bogsalg i Mødestedet
- Munkebo Skibslaug udvider flåden
- Bøger får nyt liv i Mødestedet i Kerteminde
- Frimurerlogen fejrer 25 år i Kerteminde
- 60 ønsker indflydelse på nef Fonden
- Her boltrer børn og unge sig
- Er din forening landets bedste?
- Succes for mande-initiativ
- Aktive fynboer i Hvidovre
- Kropssprog, arketyper og skjulte tendenser
 - Toppen af siden
© Copyright 2022 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3359Powered by Kjerteminde Avis :-]