Månedes forening i oktober: Frivilligcenter Kerteminde kommune

Torsdag 26. oktober 2017 kl. 15:04

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Månedes forening i oktober: Frivilligcenter Kerteminde kommune
Munkebo Svømme og – kondiklub 72, Svømmeskolen

Munkebo Svømme- og Kondiklub 72 er en af kommunens største foreninger med tæt på 1000 medlemmer. Klubben blev stiftet i 1972, men muligheden for en svømmetur kom først i 1978, ved indvielse af svømmehallen. Jeg Natriss, leder af Frivilligcenteret fortæller:

Jeg møder i dag Lise Meng, som har 10 års erfaring som svømmeinstruktør, og som også sidder i bestyrelsen i svømmeklubben. Vi skal snakke om det nyetablerede svømmeskolekoncept, som er et produkt, der er udviklet af DGI og SjovtVand.dk, for på den måde at lege svømningen ind i børnene.

- Tidligere var det sådan at børnene mødte ind til svømning, og så gik de i gang med at svømme bane op og bane ned. Det krævede ikke den store forberedelse som instruktør, hvor vi med det nye svømmeskolekoncept både udfordrer os selv som instruktører, og også børnene som skal lære at svømme på en mere utraditionel måde. I svømmeklubben har vi brugt mere end 12 måneder på at tilpasse os dette, og det har da kostet blod, sved og tårer at nå hertil, fortæller Lise Meng.

- Svømmeskolen har 4 niveauer; Plask og leg, som er for de 3-5-årige – Begynder, som er fra 5 år – Let øvede og Øvet. Heldigvis kan vi nu se, at vi har gjort det rigtige. Både børn og instruktører er meget engagerede, og vigtigst af alt er, vi kan se effekten af vores nye tiltag. Børnene bliver bedre svømmere med tiden, fordi der er kommet et større fokus på de grundfærdigheder, der danner grundlag for de fire stilarter. Vi tror på at konceptet er den mest optimale og sjoveste måde for børn at blive gode til at svømme på, siger Lise Meng.

– Alle børn får en personlig svømmebog, hvor man via mærkedage kan se hvor langt man er komme i forhold til at lære at svømningens grundfærdigheder. For svømmerne er det med den nye mærkebog nemt og tydeligt at vise familie og venner sine fremskridt i vandet.

– Jeg er glad hver gang jeg kommer i svømmehallen og møder børn og de andre frivillige. Jeg har et godt socialt netværk, og jeg får fantastisk meget igen ved at være frivillig. Så jeg holder nok ikke op lige med det samme, slutter en meget glad og frisk Lise Meng.


© Copyright 2022 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Ensomme Gamle Mænd fejrer 10 års sammenhold
- Månedes forening i oktober: Frivilligcenter Kerteminde kommune
- Livligt bogsalg i Mødestedet
- Munkebo Skibslaug udvider flåden
- Bøger får nyt liv i Mødestedet i Kerteminde
- Frimurerlogen fejrer 25 år i Kerteminde
- 60 ønsker indflydelse på nef Fonden
- Her boltrer børn og unge sig
- Er din forening landets bedste?
- Succes for mande-initiativ
- Aktive fynboer i Hvidovre
- Kropssprog, arketyper og skjulte tendenser
 - Toppen af siden
© Copyright 2022 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 1074Powered by Kjerteminde Avis :-]