Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen

Torsdag 28. september 2017 kl. 13:26

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen
Jutta Lundquist, Enhedslisten, vil have Handicaprådet gjort arbejdsdygtigt igen
Byrådsmedlem Jutta Lundquist Nielsen (Ø) er meget utilfreds med, at handicaprådet bliver forhindret i at arbejde på grund af nogle lokale vedtægter.

- Det er meget utilfredsstillende, at Handicaprådet ikke kan arbejde, siger byrådsmedlem Jutta Lundquist Nielsen, der er medlem af rådet.

– Det er et lovpligtigt råd, og vi har et råd med 10 medlemmer, der rigtig gerne vil gøre en indsats. Vi skulle have møde i dag den 28. september, men vi har fra kommunaldirektøren og kommunens jurist fået at vide, at rådet ikke er beslutningsdygtigt, fordi formand Ina Eliasen og næstformand Marianne Machon er sygemeldte.

- Formand Ina Eliasen har trukket sig som formand, og vi vil gerne vælge en ny formand, så vi kunne komme i gang med arbejdet igen, siger Jutta Lundquist.

– Der sidder mange dygtige folk i rådet, og det er rigtig skidt, at de ikke kan få lov at arbejde.

Problemerne bunder i, at de lokale vedtægter for Handicaprådet, siger, at rådet ikke er beslutningsdygtigt, hvis formand eller næstformand er forhindret i at deltage. Men de vedtægter der almindeligvis gælder på landsplan siger, at rådet er beslutningsdygtigt, hvis et flertal af medlemmerne i rådet er til stede.

– Jeg mener, at det ikke er rimeligt, at et lovpligtigt råd på den måde bliver forhindret i at arbejde, og jeg har i side at gå videre med sagen, fastslår Jutta Lundquist.

Fredag kan borgmester Hans Luunbjerg derfor se frem til et møde med hende om situationen.


Kim Jørstad


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde fik sit nye Ældreråd
- Vindmøller i Munkebo endeligt vedtaget
- Byrådet tæt på ny budgetdebat
- Landdistrikter på dagsordenen i Folketinget
- 276 kandidater til regionsvalget i Region Syddanmark
- Annette Vilhelmsen er ude af SF
- Ældresagen holder valgcafé for alle
- Kerteminde fortsætter uden P-kontrol
- Fredsvalg til ældrerådet
- Cykelstier skal samle kommunen
- Vindmøllerne i Munkebo skal op i byrådet
- Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen

Kommentarer til artiklen:
Kære Lars Bo
Jeg udtaler mig alene som udpeget byrådsmedlem af Handicaprådet. Hvilket parti jeg tilhører, er denne sag fuldstændig uvedkommende. Jeg håber, at vi fortsat kan føre politik uden hver gang at få skudt i skoene, at vi reagerer, fordi vi er i valgkamp.
Det vigtige i denne sag er, at vi får et funktionsdygtigt Handicapråd. Det skal I i udvalget arbejde for, og det skal vi i Handicaprådet også.
Jutta Lundqvist Nielsen, 28-09-2017 17:34:03

Kære Jutta
Du kan være ganske rolig, der er faktisk andre end Enhedslisten der er utilfreds med situationen i Handicaprådet. Derfor har vi også, som du sandsynligvis har set i dagsordenen, valgt at der på næste Social- og Sundhedsudvalgsmøde er et orienteringspunkt om Handicaprådets sidste møde og selvfølgelig herunder den uholdbare situation.
Jeg ved godt at valgkampen er i gang, men jeg synes at du skulle have lidt tillid til at dine byrådskolleger i de andre udvalg godt kan løse problemerne uden at du behøves at fare i medierne hver gang.
Lars Bo Jensen, 28-09-2017 15:04:00

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3762Powered by Kjerteminde Avis :-]