Byrådet tæt på ny budgetdebat

Torsdag 12. oktober 2017 kl. 20:27

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Byrådet tæt på ny budgetdebat
Eftersom byrådet allerede for længst har bekendtgjort, at alle 25 byrådsmedlemmer står bag budgetforliget for 2018, var det ikke overraskende, at budgettet gik glat igennem ved 2. behandlingen på byrådsmødet den 12. oktober. Alligevel blev der først en temmelig lang debat om kommunens økonomi.


Ældre Sagens valgmøde den 10. oktober trak tydelige spor i debatten under byrådsmødet den 12. oktober. På valgmødet var der mange tilkendegivelser om, at byrådsmedlemmerne var kede af deres egen beslutning om at spare voldsomt på den vedligeholdende træning for ældre.

Hans Luunbjerg gjorde dog, som på valgmødet, opmærksom på, at Kerteminde Kommune bruger servicerammen fuldt ud, og skal kommunen bruge mere på vedligeholdende træning, så skal der spares tilsvarende et andet sted.

Besparelsen indgår i budgetterne for de kommende år, men fra flere partier og lister var der tilkendegivelser i retning af, at man gerne vil genoverveje beslutningen.

Konservatives byrådsmedlem Lars Ole Valsøe talte direkte om en genåbning af budgettet. Og han forklarede, at han i samme omgang gerne ville se på muligheden for at få biblioteket i Langeskov ind i den tidligere Rema 1000-bygning, selv om budgetforliget blandt meget andet har sat penge af til at udvikle en ny løsning for biblioteket i Langeskov.

Sanne Stemann Knudsen (B), Jutta Lundquist Nielsen (Ø), Jesper Hempler (F), Knud Skov Arnkiel og Lone Kiilerich (O) var heller ikke afvisende i forhold til at omgøre beslutningen om at spare på vedligeholdende træning.

Borgmester Hans Luunbjerg bemærkede lidt sarkastisk til den lange debat, at det på en måde var glædeligt, at så mange allerede var parate til at gå i gang med de næste budgetforhandlinger.

Budgettet gav ellers ikke anledning til den store meningsudveksling. Partiernes talsmænd brystede sig en for en over de positive fingeraftryk, som de hver især mente at have sat på forliget i retning af at friholde kernevelfærden for store besparelser, i retning af at stile efter en flad ledelsesstruktur og en mere decentral organisation.

Jutta Lundquist og Sanne Stemann glædede sig begge over, at mursten til et nyt rådhus er byttet til mursten på Langeskov Skole, Marslev Børnehus og en ny daginstitution i Munkebo.

Stor tilfredshed var der også over, at beskæftigelsen har ændret sig betydeligt til det bedre, og at fx Odense Kommune er begyndt at skæve til Kerteminde, der gør det så meget bedre på det område.

Jens Arne Hansen (A), formand for Arbejdsmarkedsudvalget, rettede en stor tak til de kommunale medarbejdere, der har skabt de flotte resultater.

KJ


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde fik sit nye Ældreråd
- Vindmøller i Munkebo endeligt vedtaget
- Byrådet tæt på ny budgetdebat
- Landdistrikter på dagsordenen i Folketinget
- 276 kandidater til regionsvalget i Region Syddanmark
- Annette Vilhelmsen er ude af SF
- Ældresagen holder valgcafé for alle
- Kerteminde fortsætter uden P-kontrol
- Fredsvalg til ældrerådet
- Cykelstier skal samle kommunen
- Vindmøllerne i Munkebo skal op i byrådet
- Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3804Powered by Kjerteminde Avis :-]