Det blev der sagt

Tæring efter næring

Fredag 24. februar 2017 kl. 12:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Det blev der sagt: Tæring efter næring
Socialdemokratiet med Kasper Olesen i front hilser en udvikling af byen og en renovering af marinaen velkommen Foto: Enil Andresen

Socialdemokraternes holdning til Havneplanen er at Kerteminde skal udvikles, men i et tempo så økonomien kan følge med: - Vi har måttet gå på kompromis, men vi er som helhed glade for planen, udtalte borgmesterkandidat Kasper Olesen.

Man kan påstå, at det er takket være Socialdemokraternes rettidige omhu, at Kerteminde i går fik en masterplan, der var uden et nyt rådhus og inklusive en inddragelse af de maritime foreninger. Socialdemokraterne valgte som bekendt med sine syv mandater at trykke på pauseknappen i forhold til et nyt rådhus.

På byrådsmødet torsdag overraskede de især Enhedslisten med, at masterplanen jo ikke er nogen endegyldig plan, og at man efter hver etape skal tage stilling til om man skal stoppe med at bygge, hvis ikke der er efterspørgsel nok.

- Det er en plan der har fokus på udvikling, en plan, der når den rulles ud, vil være til gavn og glæde for Kerteminde by og dens besøgende.

- Masterplanen er for os en rammeplan, og en max-plan. Og det var vigtigt for os at få delt planen op i etaper. Byggemassen skal ses an, om Ndr. Havnekaj kan bære den bygningsmasse, og vi vil have mulighed for at stoppe op efter første fase. På denne måde kan vi styre økonomien - hver etape skal kunne hvile i sig selv.

Lån til marinaen kan accepteres
Socialdemokraterne havde helst set, at man ikke skulle låne til projektet, men finder det meningsfuldt at låne til marinaen. (Se artiklen om fem-mandsudvalget fra 23/2-17) Partiet ser en tilbagebetaling af lånet ved hjælp af en mulig mindre prisstigning.
I forhold til påstanden om, at når en havn er kåret som årets bedste kun tilbage i 2015, og at det derfor ikke er nødvendigt at renovere den, havde Kasper Olesen denne kommentar: - Kerteminde Marina blev kåret som den bedste grundet atmosfæren og marinaens tætte tilknytning til byen, som jeg vil påstå ikke bliver ødelagt ved en renovering.

Ndr. Havnekaj skal være levende og for alle
Ligesom man kunne observere det med adresserne Ved Stranden, som i dag betegnes som en privat vej, og hvor der på græsplænen foran har været diskussion med beboerne på den private vej om hvorvidt man måtte bruge plænen offentligt til fx sejlerarrangementer, er der i Kertemindes borgere en frygt for at boligbyggeri på havnen skal blive så eksklusivt, at det samme ville kunne ske her. Men Socialdemokratiet maner til ro: - Noget andet som også har været vigtigt for os er den offentlige adgang, både i forhold til den offentlige plads på Nordre Havnekaj, men også i det byggeri der opføres, det skal afspejle åbenhed med stier og sigtelinjer, sagde Kasper Olesen. - Vi skal have en levende havn, der er for alle, og den skal udvikles i overensstemmelse med byens historie og fremtid, og til det arbejde er vi i Byrådet nok ikke de klogeste, derfor ønsker vi der inddrages interessenter og fagfolk, som f.eks. Østfyns museer samt By- og Landskabspanelet, sluttede han.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 121



Powered by Kjerteminde Avis :-]