Det blev der sagt

Planer i sig selv gør det ikke

Fredag 24. februar 2017 kl. 14:22

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Det blev der sagt: Planer i sig selv gør det ikke
Kertemindelistens Sonja Rasmussen fremlagde ikke svaret som en der er færdig i politik - om hun er det vil snart vise sig

Kertemindelisten går ind for udvikling af Kerteminde for at trække flere skatteborgere til byen. Men de er også bevidste om, at nu skal der handling bag ordene.

- Området er værdifuldt for mange borgere, vi er inde og røre ved noget, som mange har stærke følelser for. Det kan vi jo se gennem de mange høringssvar, lagde Sonja Rasmussen ud. - Vi har jo gennem tiden haft andre havneplaner, der aldrig blev realiseret. Derfor var det vigtigt for Sonja Rasmussen og Kertemindelisten at slå fast, at planer alene ikke udgør en udvikling.

Borgerlisten, nu Kertemindelisten, gav i sin tid udtryk for gennem et protokollat, at Kerteminde skal udvikles i faser, hvor man fase for fase skal se på om det kan svare sig at bygge. Det mener de stadig: - Vi blev i disse forhandlinger, da det for os er vigtigt at få indflydelse på det der sker fremover. Alt er jo ikke som hvis vi selv havde lavet det. Men vi hæfter os ved, at vi skal have en balanceret udvikling, en udvikling der balancerer mellem kulturarv og økonomi.

- Det er først når vi kommer til de efterfølgende beslutninger og processer, at vi kan se hvad der bliver råd til - vi kan ikke lave mere end vi har penge til, slog hun fast. - DET er balanceret udvikling, at vi kan stoppe op mellem faserne. Og det vil blive en offentlig proces.
Cashflow-dokumentet er IKKE en fast finansieringspagt til masterplanen, og derfor bør man ikke hænge sig i priserne. Vi skal se på det når faserne går i gang.

- Vi er godt tilfredse med forløbet der har været, for vi har fået sat vores aftryk. Det oprindelige omfang af byggeriet er blevet reduceret, og det var et kardinalpunkt for os.

- Havnen rundt, ja nogen griner af det, andre har stærke følelser for det.

- Vi er stadig for et maritimt hus, men det kræver fonde.

Glade for muligheden for et nyt bibliotek
Kertemindelisten er glade for muligheden for at få opført et bibliotek på Ndr. Havnekaj. - Vi synes at borgerne fortjener et nyt bibliotek. Det var de også blevet lovet. Og at lave noget, hvor alle har et offentlogt ærinde, som et bibliotek, skal også være med til at sikre, at offentligheden vil føle sig velkommen fremover - også med det nye byggeri.

Sonja Rasmussen ønskede at præcisere, at det ikke er den samlede økonomi der nu er besluttet - det kommer med byggefaserne.

Vi skal være fair overfor hinanden
Debatten omkring havneudviklingen har til tider været ophedet, og derfor gav Sonja Rasmussen også udtryk for at man bør være fair overfor hinanden, også Byrådet imellem, når man diskuterer, også selvom man er uenig. - Men man bør ikke sænke et mistænkeliggørende slør henover dem man er uenige med. Hold jer nu til jeres egne standpunkter. Det er ikke værdigt at mistænkelige gøre andre blot fordi de er politiske modstandere, udtalte hun.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker

Kommentarer til artiklen:
Kære Sonja
Jeg spurgte i går, hvorfor du går ind for et supermarked på Strandkilen? Jeg har ikke fået et svar og tænkt mig at fortsætte med at spørge dig. Hvorfor bygge en ny "Berlin-mur" i dette kvarter, hvor borgerne KLART har markeret, at det ønsker de ikke. Den såkaldte Kerteminde-liste følger ikke kertemindernes interesser.
Kim Beck Danielsen, 24-02-2017 21:01:46

Til Sonja Rasmussen. Biblioteket har med sin nuværende placering ligesom rutebilstationen den helt optimale placering - så centralt, det næsten kan blive. Helt i tråd med det, eksperter i sin fortalte os om biblioteker. Biblioteket har på grund af placetringen haft stor succes og fremgang på trods af benspænd, og det er med denne placering, mere end noget andet af det vrøvl der har været nævnt, med til at binde by og havn sammen. Det kan ikke gøres bedre hvis i overhovedet mener noget med dette udtryk.
Problemet med placeringen er, at den er FOR god. Der er nemlig store penge i den, og de tæller for tiden mere, end noget andet, så derfor skal området sælges og biblioteket flyttes. Lad dog være med det. Udbyg det i stedet til gavn for Kerteminde.
Det kan undre, at I synes, det er så fedt med endnu et supermarked på dette sted midt i alle de andre. Det er da kun et salg af denne grund, der kan retfærdiggøre sådan noget. Eller hvad??? Steen

Steen Ørsted, 24-02-2017 19:47:45

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 467



Powered by Kjerteminde Avis :-]