De første havnearealer udbydes snart til salg

Torsdag 5. oktober 2017 kl. 17:40

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

De første havnearealer udbydes snart til salg
Et overbliksbillede over Kerteminde kan snart komme til at tage sig helt anderledes ud. Havneudviklingsplanen er snart i gang. Foto: Emil Andresen.

Havneudviklingen sættes snart i gang. De første etaper kommer ifølge forslag fra økonomiudvalget i udbud fra 1. november. - Kører man altid med livrem og seler, så kommer man aldrig nogen vegne, siger borgmesteren.

- Det er fantastisk, at vi er ved at tage det næste skridt her, lyder det fra kommunaldirektør Tim Jeppesen, da han omtaler udbuddet af tre arealer ved Kerteminde Havn, de første der sættes i udbud i arbejdet med den nye havneudvikling.

Kerteminde Havneplan 2017, som et flertal i byrådet bestående af Venstre, Socialdemokratiet, Kertemindelisten og SF vedtog tilbage i februar, er således et skridt tættere på realisering.

En del borgere og politikere, herunder de Radikale, er imod planen, som de synes først bør laves og udføres, efter at kommunen har udviklet en kultursarvsmasterplan, mens andre mener, at et nyt byråd bør få lov at træffe beslutningen.

Borgmester Hans Luunbjerg mener imidlertid, at tiden er den rette til at gå videre med planerne.

- Kører man altid med livrem og seler, så kommer man ingen vegne. Vi tror på det her projekt, og med den medgang, kommunen oplever for tiden, for eksempel med golfbanen, så er mit indtryk, at det her bliver en attraktiv vare. Desuden er markedet med os lige nu, siger han, og uddyber, at nok kunne der være flere nej-sigere til planen i det kommende byråd, men der kan lige så vel være færre.

Tim Jeppesen påpeger også, at sådan en udvikling tager mange år og forløber over mange byrådsperioder uanset hvad.

- I Middelfart fik de en pris for flot udvikling af deres havneareal, og der havde processen taget 25 år, siger han.

Ikke færre parkeringspladser
De tre arealer, der står til at komme i udbud, ifølge aftalen lavet på økonomiudvalgsmødet onsdag, går under betegnelserne Strandkilen Nord, Strandkilen Syd samt Nordre Havnekaj.

Det første er området nord for rådhuset, hvor arealet bliver skåret op og udbudt i tre bidder, som hver er mellem 1.122 og 1.585 m2. Således vil også mindre, måske lokale, investorer have muligheden for at være med, men en enkelt investor kan også byde på og købe alle tre. På arealet må der i alt maksimalt bygges ca 1.400 etagemeter, hvilket anslås at blive til omkring 20-30 lejligheder. Byggeriet må være mellem 1,5 og 2,5 etager i højden.

Omend byggeriet her vil inddrage en mængde parkeringspladser forsikrer Tim Jeppesen, at der, når Havneudviklingsplanen er gennemført, vil være lige så mange parkeringspladser som før arbejdet går igang.

Over 10.000 m2 nye bolig og erhverv med mere
Strandkilden syd er området, hvor rutebilstationen og bygningen, der huser turistkontoret og biblioteket i dag ligger, et område på i alt 3.746 m2. Dette andet område udbydes som et samlet byggefelt, hvor der kan bygges maksimalt 2.300 m2, hvoraf op til 1.600 bliver anvendt til en dagligvarebutik.

Køber vil her skulle acceptere, at turistkontoret og biblioteket fortsat i en årrække vil ligge i den nuværende bygning, inden de sammen, efter planen, kan flyttes til en ny bygning på Nordre Havnekaj. Bygherren vil imidlertid kunne påbegynde byggeriet af dagligevarebutikken, som vil ligge, hvor rutebilstationen pt. ligger - denne flyttes til et areal vest for Islandsgade på havnen.

Øst for Islandsgade, ved FAF-siloen og altså mellem Grønlandsgade og Nordre Havnekaj, er netop delen benævnt Nordre Havnekaj, og også denne sælges som et samlet felt.

Dette er i alt på 5.448 m2, hvor den, der i sidste ende køber grunden, kan bygge op til 6.600 m2 bolig og erhverv - hertil kommer de m2, der skal bruges til biblioteket og turistkontoret. Byggeriet ville rumme op til 60, og måske lidt flere, boliger, samt cafeer med mere, og kan blive op til fire etager i højden, højest omkring FAF-siloen. I alt vil der altså på de tre felter kunne bygges på over 12.000 m2, mere bolig og erhvervsejendomme.

Første spadestik måske i 2019
På den første af de tre udbudte arealer er der tale om et almindeligt udbud, mens der i de to sidste indgår en option, der betyder, at den, der vinder buddet, og et udvalg lavet af kommunen - bestående af blandt andet tre byrådspolitikere, kommunaldirektøren og en repræsentant fra Østfyns Museer - i de følgende seks måneder vil arbejde sammen om at udfærdige planen for området. Kan enighed ikke nåes, vil buddet gå til den næste i rækken af udbydere.

- Dette betyder mere arbejde for kommunen efter udbuddet, og vi har også talt om at lave en lokalplan inden. Vi mener dog, at det er bedre at tage dialogen med dem, der arbejder med det her til hverdag. Dermed bliver planerne ikke for stramme for dem i første omgang, siger Hans Luunbjerg.

Udbuddet begynder altså ifølge planen 1. november og vil vare til 15. januar. I perioden derfra og til 1. marts bedømmer kommunen de indkomne bud, mens beslutninger, om hvem der skal tilbydes muligheden for at købe grundene, forventes taget i april.

Herefter følger de seks måneder til udvikling af planerne. Fra kommunens side forventer man derfor, at første spadestik ville kunne tages i begyndelsen af 2019.


NTM


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker

Kommentarer til artiklen:
Super flot og velskrevet indlæg - tak Steen.

Vil lige knytte en kommentar til Luunbjers mening om livrem og seler. Det er bestemt ønskværdigt at du går med livrem og seler da det måske kan skåne os for at se at du atter står med bukserne nede om anklerne. Det er ikke noget smukt syn.
Nils Høj, 07-10-2017 10:45:47

Kære Hans Luunbjerg.
Jeg vil bede dig om, at læse Maria Steffensens sidste læserbrev om demokreti og tænke dybt over indholdet, for du vil kunne lære rigtig meget af det. Maria har langt større indsigt i hvad demokrati handler om, end du, og det skal du ikke bebrejdes, for med dit eget udsagn er du jo bare en simpel bondemand, og respekt for det, men så skal du også være villig til at tage ved lære af dem, der er klogere end du.
Jeg vil gerne bebrejde dig følgende:
Du har holdt et hav af borgermøder, høringer, set underskriftindsamlinger, set ekspertudtalelser, læserbreve, holdt dialogmøder, som hver gang er gået dig imod, og hver eneste gang gælder, at når det er overstået, kører dine tog videre, som om ingenting er sket, hvis ikke der kommer noget økonomi i vejen som med rådhuset.
Læs også: Kjavisens artikel: "Borgmesteren taler usandt" (31/5), som også kan findes i Maria Steffensens navn, fordi hun har skrevet en meget relevant kommentar, som du også burde få røde ører af.
Jeg har i papiravisen set dig håne de konservative over, at de er for sent ude, Men Hans: Der har været massive protester mod supermarked på strandkilen samt salg af posthusgrunden, fra første færd, de (i mine øjne) syge idéer kom frem, så du har meget længe vidst, at du havde borgerne imod dig.
Du synes at tro, at det er nærdemokratiets spilleregel nr.1, at når man af borgerne er blevet tildelt magten, er man i herfra i sin gode ret til at tromle hen over disse, i ubegrænset omfang, uanset om de hyler eller skriger, hvad de jo gør. I øvrigt er du jo, som bekendt slet ikke folkevalgt, hvilket, jeg synes, burde forlene dig med en særlig ydmyghed og lydhørhed overfor den majoritet af borgere, der mod deres vilje har fået "trukket dig ned over hovedet". Men det har vi ikke oplevet på noget tidspunkt - tværtimod.
Du kender sikkert Fritz Jurgensens tegning af bedsteborgeren, der siger til spritteren :"Min gode mand! Det er aldrig for sent at forbedre sig". Hvortil denne svarer: "Fint. Så tror jeg lige jeg venter lidt endnu". Men Hans. Det er ikke for sent. Du kan stadig nå at optræde anstændigt. Det er jo ikke sikkert, du får lov at fortsætte som borgmester, og det kan være et nyt byråd har langt mere borgernære ønsker for Kertemindes fremtid, end dine og direktionens (det er også dig (og Jeppesen)) samt din arkitekts, (som vi mest kender for de store kasser ved indgangen til Odense fra Th.B. Trigesesgade) vilde planer.
Jeg vil derfor indtrængende bede dig om at gøre det eneste anstændige og sætte alle planer og aftaler vedr. salg af havneområsder og posthusgrund i bero til efter valget. Så længe kan du/I SAGTENS vente. Steen

Steen Ørsted, 07-10-2017 08:45:23

Ja, Venstre og den såkaldte Kertemindeliste vil hellere please investorer end byens borgere.
De har jo indtil nu solgt ud af centrale ejendomme, ja alle ved til hvem. Men der er heldigvis et valg d. 21/11 og så må vi jo se på mandattallet. At arvesølvet, læs havnen, bliver sat til salg er ikke det samme som at planerne bliver til noget. Det kan et nyt byråd ændre. Lad os nu få havnen udviklet på Kertemindes præmisser. Det kan Kertemindes borgere ændre ved valget. Så til alle os der ønsker en Kerteminde løsning - op med humøret.
Kim Beck Danielsen, 06-10-2017 19:28:23

Det er knald i låget, helt uanstændigt, en (desværre ikke) uset arrogance og udtryk for en (heller ikke) uset magtbrynde fra den side, at man ikke VIL vente det øjeblik det varer, til valget er overstået.
Luunbjerg sætter desværre SÅ meget respekt til med disse evindelige magtdemonstrationer, som er helt unødvendige og derfor udtryk for politisk dumhed.
Planerne vedr. Strandkilen og Havnen har fået uhørt hård medfart af borgerne, og hvis ikke Luunbjerg havde fået den letgennemskuelige idé, at kæde denne sammen med en ny Marina, så det nu var en helt NY "helhedsplan", hvilket er noget vrøvl, fordi den gamle plan er den samme der nu tonser uanfægtet videre, var det ikke gået. Så ville bevaring- og museumsfolk være kommet indover, som iøvrigt aftalt. Personlig fatter jeg ikke, hvordan borgmesteren slipper afsted med alle de frontalangreb på nærdemokrati, dialog, sandhed og almindelig anstændighed, som det er tilfældet.
Der er jo i artiklen gode argumenter for at vente - selv fra Tim Jeppesen. Luunbjergs bemærkning om, at der måske godt kan være færre modstandere mod planerne i et nyt byråd, er et forvrøvlet pseudoargument, der skal sløre manglen på bedre.
Kære Hans Luunbjerg: Jeg har lige prøver at køre med både livrem og seler, og du kan tro, jeg kom hurtigt afsted. Prøv det selv, hvis du har et par seler. Desuden ved du godt, at det er både uansvarligt og groft hensynsløst at køre for stærkt. Så gør nu det eneste anstændige og udskyd aftalerne. Steen

Steen Ørsted, 06-10-2017 19:10:49

Nils Høj. vanvid er et mildt ord, det bliver rædslen fra Nyborg om igen.
erik bo, 06-10-2017 16:02:37

Det er jo det glade vanvid som bare fortsætter uden at borgerne reelt kommer til orde.
Nils Høj, 06-10-2017 12:17:42

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 435



Powered by Kjerteminde Avis :-]