Havneplanen går ind i sin videre fase

Fredag 23. juni 2017 kl. 11:20

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Havneplanen går ind i sin videre fase
Processen med at udvikle og omdanne havneområdet i Kerteminde kom et skridt nærmere sin realisering efter torsdag aftens byrådsmøde.

Der er stadig stor uenighed blandt partierne om den omstridte Havneplan 2017, der omfatter opførelse af boliger, offentlig service og mindre erhverv på områderne Nordre Havnekaj, Strandkilen Syd og Strandkilen Nord.

Uenigheden kom også til udtryk på byrådsmødet, hvor man skulle tage stilling til det videre forløb i processen. Der var tre punkter, som der skulle stemmes om.

Det første var, at man lader Teknik- og Miljøudvalget stå for den videre udvikling, omdannelse og renovering af Marinaen, og at udvalget fremlægger en sag til byrådet i 2. halvår af 2017.

Andet punkt handlede om udbudsbetingelser for de tre områder: Nordre Havnekaj, Strandkilen Syd og Strandkilen Nord. Nordre Havnekaj opdeles i to byggefelter, med hvert sit optionsudbud. Som en del af udbuddet skal der udarbejdes forslag til placering af et bibliotek og et turistkontor, så vidt muligt indenfor de to byggefelter, som det hedder.

Til sidstnævnte kommenterede Lars Ole Valsøe (C) at hverken turistkontor eller bibliotek bør placeres længere væk end byggefelt 1, d.v.s. centralt på Nordre Havnekaj. Strandkilen Nord og Syd gennemføres som almindeligt udbud. Denne plan fremlægges for byrådet i august eller september. Samtidig fremlægges en tidsplan for realisering af udbuddene, der også indeholder de forventede økonomiske konsekvenser for kommunen.

Det flertal der i februar stemte for Havneplanen (Venstre, Socialdemokratiet, Kertemindelisten og Socialistisk Folkeparti) har den 9. februar indgået en politisk aftale om Havneplanen, hvori det hedder at arbejdet udføres i faser på et økonomisk forsvarligt grundlag og at finansieringen primært sker ved salg af byggeretter. Der skal tages hensyn til byens eksisterende arkitektur, og borgerne skal fortsat inddrages i processen.

Nødvendigt at skabe indtægter
Forud for debatten, inden afstemningen, konstaterede borgmester Hans Luunbjerg (V), efter at byrådet lige havde diskuteret besparelser på budgettet på op til 10 mio, at det ikke kun er besparelser, der skaber vækst, men at det er nødvendigt også at skabe indtægter.

Kasper Olesen (A) supplerede ved at udtrykke stolthed over Havneplanen. Denne holdning delte Sanne Stemann Knudsen (B) dog ikke, men udtrykte tværtimod ærgrelse over, at man ikke har fået udarbejdet en Kulturarvsplan inden vedtagelsen af Havneplanen.

Allan Thomsen (P) stillede spørgsmål til det kloge i at placere en ny dagligvarebutik på Posthusgrunden, og mente, at alle kræfter bør sættes ind på at få økonomien på ret køl.

Ikke overraskende stemte Borgerlisten, Radikale og Enhedslisten imod alle tre punkter, ligesom de stemte imod Havneplanen i februar. Dansk Folkeparti og Konservative stemte imod punkterne 2 og 3.

Men flertallet bestemmer som sagt, og Havneplanen går nu ind i sin videre fase.

KLB


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Byrådet siger ja til første led af havneplan
- De første havnearealer udbydes snart til salg
- Havneplanen går ind i sin videre fase
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Kommunen reparerer efter skrænt under Renæssance-havnen
- Uenighed om formålet med en masterplan
- Kertemindes DNA er et fluffy begreb
- Lad os nu anerkende flertallet
- Vi må tilpasse byen til tiden
- - Vi blev smidt ud
- Planer i sig selv gør det ikke
- Havneplan 2017 er ikke i tråd med borgernes ønsker

Kommentarer til artiklen:
Var der ikke beder. at ligge en supermarked over ved Kitlinevej og Søsparken , i er ved at plaster centrum af Kerteminde By til , det er ikke godt for byen og udvikling af en Kulturby, og kommer der flere fødevare forretninger i midtbyen , vil nogle af den lukke efter 3 år
Helsinghof, 24-06-2017 21:19:14

Kære Socialdemokrater, SF, Venstre og den såkaldte Kertemindeliste, hvorfor skal der være et supermarked på den sydlige del af Strandkilen? Det er nok en af byens bedste grunde.
Kim Beck Danielsen, 23-06-2017 17:41:34

hej,jeg kan se at der er musik på feddet, men hvor er feddet, jeg har boet på feden i 35 år, men har aldrig hørt om noget der heder feddet, er der en læser eller en anden der kan fortælle mig hvor feddet er.
erik bo, 23-06-2017 16:22:43

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 612



Powered by Kjerteminde Avis :-]