Viby kirkes tag skal udskiftes

Tirsdag 20. juni 2017 kl. 14:49

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Viby kirkes tag skal udskiftes
Taget på kirken er slemt medtaget af tidens tand

Vil koste fem mio. kr, og nu skal der lægges en plan for udskiftningen og finansieringen

Taget på Viby kirke er i en slem forfatning, og der er bange anelser i sognet, hver gang, der meldes om rigtig ruskvejr over Hindsholm. Og nu skal er gøres noget ved taget, har Menighedsrådet besluttet. Efter konfirmationen i 2018 lukkes kirken ned, mens håndværkere lægger nyt tag på kirken, hvis oprindelse går helt tilbage til år 1340. Det stærkt medtagne tag menes at være mindst omkring 150 år gammelt, fortæller menighedsrådsformand Jette Dirksen.
Et nyt tag på kirken er en økonomisk meget stor mundfuld for en lille landsbykirke. Udgiften forventes, som det ser ud nu, til at løbe op i ca. 5 mio. kr., viser et foreløbigt overslag. Selv om en udskiftning har været forberedt gennem flere år, hvor der er lagt penge til side, kan tagudskiftningen kun gennemføres med fondsmidler og penge fra Kirkeministeriet.
- Foreløbig er der en længere proces, hvor provstiet og kirkeministeriet er inde over. Der skal laves en plan med et projekt, hvor der tilknyttes fagpersoner, og også en kongelig bygningsinspektør er med. Når planen ligger helt klar og har de fornødne godkendelser på plads, er det naturligvis i sidste ende menighedsrådet, der skal nikke ja, siger Jette Dirksen.
Den foreløbig plan er, at det nye tag skal være på plads, så kirken kan tages i brug igen, når det nye kirkeår starter den 1. søndag i advent næste år, fortæller menighedsrådsformanden.

w-h




© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Viby Sogneforening aflyser På tur med de lokale
- Viby kirkes tag skal udskiftes
- Traditionel Skt. Hans med Viby Sogneforening
- Viby Sogneforening åbner Viby Mølle
- Fuglene flyver i flok - når de er mange nok!
- Fuglene flyver i flok - når de er mange nok!
- Affaldsindsamling effektueret med succes
- After ski som temafest
- Fællesspisning blev en succes
- Foreninger klar med endnu en temafest
- Galleri pop-up i Måle
- Hindsholm har x-faktor
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 1219



Powered by Kjerteminde Avis :-]