Kursen er sat

Torsdag 10. august 2017 kl. 08:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Kursen er sat
Kertemindeholdet i aktion på en J/70 ved de indledende danske runder i Brejning i år. Foto: SCL

Kursen er sat
Kerteminde Sejlklubs hold, der lige nu er i Skt. Petersborg. Jørgen Mohr Ernst er nr. 2 fra venstre med den røde kasket. Foto: SCL
Styrmand for Kerteminde Sejlklubs Sailing Champions League-hold Jørgen Mohr Ernst er lige nu sammen med resten af holdet i Skt. Petersborg i Rusland for at deltage i semifinalen for den internationale sejl-liga. Det er kun anden gang holdet er udtaget til de internationale semifinaler, og man har en forhåbning om at kunne komme videre til finalen i Italien i september.

Over 300 klubber i 13 sejlligaer var i år kvalificerede til at deltage i dette års indledende runder under Sailing Champions League. I de kommende uger dyster de bedste 64 hold i henholdsvis Skt. Petersborg og St. Moritz i Schweiz om at komme med i finalerne. For at få adgang til semifinalerne har Kerteminde Sejlklub skulle kvalificere sig mellem de fire bedste klubber i Danmarks 1. division. Sammen med holdet fra Frederikshavn Sejlklub er Kerteminde lige nu i Rusland, hvor semifinalerne går i gang den 11. - 13. august.

- Jeg har aldrig været i Rusland før, så jeg ved ikke rigtigt hvad der venter mig, fortæller 22-årige Jørgen Mohr Ernst til Kjerteminde Avis få dage inden han tager af sted til Skt. Petersborg.
Selve stævnet finder sted lige uden for den russiske millionby, der ligger ved den Finske Golf. Alt efter vindforholdene er forskellige steder peget ud i nærheden af St. Petersburg Yacht Club, sådan at sejladserne kan ses fra land. Bådene, som deltagerne sejler i, er standardbåde af typen J/70, og de transporteres dertil hvor stævnerne afholdes.

– Alle seks både i Rusland ligner hinanden, så det bliver ikke noget nyt for os på den måde at komme til Rusland og sejle, fortsætter han.

Holdene dyster seks mod hinanden af gangen, og en sejlads varer sjældent mere end 12-15 minutter. – Banen er ca. 200 meter lang, løbet er hurtigt, og det er ret fedt, siger Jørgen Mohr Ernst, der fortæller, at sejladserne foregår over flere dage.

Sejlads i blodet
Jørgen Mohr Ernst har sejlet siden han blev født. Først ombord med forældrene, hvis båd ligger i Kerteminde Marina, og som 8-årig begyndte han at sejle optimistjolle i Kerteminde Sejlklub. Han har sejlet lige siden. Ombord på skibet Exabyte sejlede han i 2009 som 14-årig ud på en jordomrejse sammen med sin far Jens Mohr Ernst, sin mor og yngre bror Kresten. I 2013 blev han udtaget til at skulle sejle Champions League sammen med tre andre fra Sejlklubben, og har været med lige siden. Til daglig arbejder Jørgen Mohr Ernst på Kerteminde Yachtværft på Sydstranden, hvor han lærer at konstruere både.

Det bedste hold
Sailing Champions League fandt sted første gang tilbage i 2014 i København. Da Kerteminde Sejlklub oprindeligt meldte ud, at det var noget man ville deltage i, samlede Jørgen Mohr Ernst et hold, der efterfølgende blev udtaget. Thomas Møhl, Yann Le Helleix og Jørgen Mohr Ernst har været på holdet lige siden og med blandt de bedste klubber i Danmark i bådtypen J/70. Eneste udskiftning på holdet er Jonathan Jung Johansen, som også er med i Rusland.
– Det var egentlig meningen, at der hvert år skulle foretages en udtagelse af holdet til ligaen, fortæller Jørgen Mohr Ernst. Men fordi holdet har klaret det så godt som de nu har, er der ikke andre i klubben der har været dygtige nok til at kunne overtage pladserne.

Første internationale Sailing Champions League
Holdet, som Jørgen Mohr Ernst er styrmand for, er til daglig spredt ud over hele Danmark, så eneste mulighed for at træne sammen er når de deltager i forskellige stævner i Danmark i løbet af året. Jørgen Mohr Ernst er eneste medlem, der rent faktisk bor i Kerteminde.
– Yann bor i Odense, Thomas studerer medicin i København og Jonathan læser til konstabel på Bornholm. Vi kan selvfølgelig heller ikke øve os i lige præcis den båd vi sejler Champions League i, men det går.
Det tager da også holdet et par sejladser lige at komme i gang:
- Men når man har sejlet så mange år som vi har, så kender vi hinanden forholdsvist godt, og fordi vi alligevel har sejlet stævnet sammen nogle gange, så er der ikke længere de samme nerver.

Det er første gang at holdet sejler internationalt, og derfor er man også spændt på de andre holds kvalifikationer. Holdene de skal dyste imod er bl.a. fra Tyskland, Frankrig og Italien. I forhold til hvad man forventer sig af sejladsen, forsøger man ikke at sætte forventningerne for højt:
- Vi vil selvfølgelig gerne videre til finalen i Italien, men vi er lidt spændte på hvor gode de andre hold er. De danske hold, der de andre år har kvalificeret sig, har formået at holde sig i den bedste halvdel, så det satser vi også på. Men vi ved rent faktisk ikke hvor gode de er.
Sidste års vinder Deutscher Touring Yacht-Club samt sejlklubben i Porto Cervo, som hoster eventen, er begge direkte videre til finalen.

Et roligt hold
Under de første sejladser i Skt. Petersborg vil holdet begynde at kigge de andre hold ud i forhold til hvor dygtige de er, og så lægger man en strategi efter det, fortæller Jørgen Mohr Ernst. – Jeg tror vi rimeligt hurtigt kan danne os et overblik over hvem der sejler aggressivt, og hvem vi ikke skal passe så meget på.

Selv sejler holdet fra Kerteminde ikke særligt aggressivt: - Vi er ret rolige på vores hold. Vi har altid haft en god bådfart, så vi behøver ikke ligge og slås med andre for at komme foran. Kommer vi godt fra start plejer vi at kunne holde den.

Finalerne ligger sidst i september i Porto Cervo i Italien, men inden da kan man følge semifinalerne på Sejlsportsligaens hjemmeside, hvor sejladserne transmitteres live. Man kan også følge holdets bedrifter på Facebook HER.

RMJ


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Stor sejlsportsbegivenhed til Kerteminde i 2018
- Kerteminde fastholder sin plads i sejlsportens første division
- Har du lyst til at spille l`hombre?
- Nye sejladser i Kerteminde i weekenden
- Kursen er sat
- Hellerup-båd i spidsen for Gold Cup
- Åbent Hus – kajak er for alle
- Flot medaljehøst til Kerteminde Vandskiklub ved DM
- Skybrud stoppede beach volleystævne
- Livredderne aflagde prøver
- Kerteminde Vandskiklub stærkt repræsenteret på landsholdet
- Kerteminder Nordisk mester
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 1193



Powered by Kjerteminde Avis :-]