Undgå politisk lotto

Tirsdag 24. oktober 2017 kl. 11:33

Undgå politisk lotto
Som vælger i Kerteminde Kommune har du 79 kandidater at vælge mellem d. 21. november, skriver tidligere byrådsmedlem Torben Andersen, der har et par gode råd til, når krydset skal sættes.

Jeg skal ikke blande mig i, hvem du stemmer på. Men det er vigtigt, at du ved hvad kandidaten går ind for og hvordan vedkommende vil nå sine mål – og opfylde sine valgløfter.

En del kandidater bruger taletiden på at fortælle, hvad man ikke vil, og skælder ud på beslutninger, som man ikke er enig i. Ofte er det beslutninger om besparelser, der kritiseres med stærke ord.

Det er selvfølgelig i orden at kritisere og være uenig. Men når man tilbyder at stå i spidsen for kommunen, bør man vel anstændigvis fortælle hvad man i stedet vil – og hvordan man vil gøre det. Der er ingen ”luft” i kommunens økonomi, så hvis man vil bruge flere penge eller skrotte besparelser må man pege på enten at ville arbejde for at sætte skatten op – eller spare andre steder.

Det er ikke nok blot at pege på uspecificerede effektiviseringer. Man må være konkret.

De amerikanske vælgere valgte for et år siden Trump på løftet om at skrotte ”Obamacare” og erstatte den med noget bedre. Ingen – heller ikke Trump – anede og aner stadig ikke hvad, der skal sættes i stedet.

Så galt kan det gå, når man bare er imod uden at have et alternativ.

Stem derfor på en kandidat, der fortæller hvad - og især hvordan - man vil!

Alt andet er farlig politisk lotto.

Torben Andersen
Lykkedamsvej, Drigstrup, Kerteminde