Påfuglene er vendt hjem

Mandag 23. oktober 2017 kl. 08:00

Påfuglene er vendt hjem
Påfuglene er atter genforenede. Foto: Johannes Larsen Museet

Efter næsten halvanden uge på fri fod er begge påfugle nu igen tilbage i museumshaven. Det meddeler Johannes Larsen Museet.

Museumsdirektør Mette Ladegaard Thøgersen glæder sig over, at museets to påfugle, der indtil fornylig opholdt sig i et specialbygget bur, nu er tilbage i haven efter i noget tid at have strejfet omkring i nabolaget.

Hannen, som en af avisens læsere for nogle dage siden fangede med sit kamera, blev indfanget lørdag på Grønningen af medarbejdere fra museet, men hunnen var stadig på fri fod. Til museets store glæde vendte hun selv hjem i løbet af søndag - sikkert lokket af hannen - og hjulpet lidt på vej af museumsvært Annelie Olsen.

- De har det godt begge to, og bliver nu forkælet med masser af frisk salat og majskolber, lyder det fra Mette Ladegaard Thøgersen.

- Vi vil gerne bringe en stor tak til alle, der undervejs har givet os tip om påfuglenes færden, siger Mette Ladegaard Thøgersen.

Det har hele tiden været meningen, at de to påfugle - en hun og en han - skulle færdes frit i haven, ligesom på Johannes Larsens tid. Påfuglene kommer oprindelig fra Egeskov Slot.

KLB