Munkebo Skibslaug udvider flåden

Onsdag 18. oktober 2017 kl. 12:40

Munkebo Skibslaug udvider flåden
Kertinge Nor skal nok få flittige besøg i 2018 af skibslaugets nye pedalbåd. Foto: Liselotte Nielsen.

En gul pedalbåd vil til foråret glæde turister og andre med lyst til en tur på vandet ved Munkebo. Og så bliver det endda gratis.

Egentlig var det det kommunale Projekt Plads til Alle, der havde erhvervet båden, men grundet forskellige omstændigheder har de ønsket at afhænde den. Dermed udvidede Munkebo Skibslaug, en del af Munkebo Kulturhus, med ét deres flåde fra to til tre enheder, og det glæder formand Willy Anderskov.

- Vi forventer, at den bliver udlånt meget, for alt, hvad der er gratis, plejer at blive udlånt en hel del, siger han.

Det kommer nemlig ikke til at koste noget at låne båden, for man skal blot hente nøglen og redningsveste oppe på den nærliggende Munkebo Kro, så er man i gang.

Udlånes først til foråret
Den fine gule pedalbåd kommer til at ligge på Munkebo Havn ved den nye flydebro, side om side med turbåden Kristine og samme sted som også Ladbydragen kan ligge til. Her har man også tidligere haft mulighed for at låne den, men denne sæson har det ligget stille med det.

Skibslauget vil nu gennemgå den lille båd for eventuelle fejl og mangler, og det skulle i sig selv være hurtigt klaret. Årstiden gør imidlertid, at der går et stykke tid, før båden kan lånes ud.

- Man er meget tæt på vandet i sådan en pedalbåd, så det bliver til foråret, vi åbner for udlån, slutter Willy Anderskov.

Skibslauget har i forvejen restaureret Kristine samt en megin-jolle, og nu kommer altså den gule pedalbåd med i samlingen.

NTM