Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue

Fredag 13. oktober 2017 kl. 08:47

Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
Der bliver kamp om borgmesterkæden i november, og Hans Luunbjerg (V) inviterer nu til

Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
Kasper Olesen fra Socialdemokratiet er klar til at tage kampen om borgmesterposten op. Foto: Emil Andresen.
Hans Luunbjerg og Kasper Olesen udfordrer hinanden til dyst om borgmesterposten i Kerteminde og lader sig i den anledning invitere ud til valgmøder bare de to. - Vi får mere tid til at gå i dybden med emnerne på den måde, siger borgmesteren.

Spids- og borgmesterkandidaterne for Venstre og Socialdemokratiet til det forestående byrådsvalg udfordrer nu hinanden til valgkamp og en række direkte dueller. "Borgmester Battle" kalder de konceptet, og ideen er, at de to vil lade sig invitere af sportsklubber, virksomheder, skoler, forsamlingshuse eller noget helt andet for at diskutere tre politiske emner og holdninger til disse - som tilrettes institutionen, der inviterer.

- Det er en nytænkning på lokalplan, for man har set denne model før i fx i præsidentvalgkampen, men mig bekendt har man ikke set det på den her måde i kommunerne før, siger borgmester Hans Luunbjerg (V).

Ideen er ifølge ham og Kasper Olesen, at borgerne kan få mere tid til at høre den enkelte kandidat, end de ville, hvis 10-11-12 kandidater alle sammen skulle have taletid, og på den måde kan de to gå mere i dybden med deres emner.

De understreger, at initiativet ikke kommer, fordi de tror, at borgmesterposten kun kan gå til en af de to, ligesom de ikke afviser, at der ved lejligheder, hvor dem, der inviterer dem, har interesse i det, også kan deltage en tredje kandidat.

Enige om at være uenige
Kasper Olesen er godt tilfreds med initiativet, der kommer fra borgmesteren, og påpeger, at det giver god mening med sådanne dueller mellem to kandidater, der er uenige om en række ting.

- Det ville jo ikke give mening, hvis jeg bare stod i en time sammen med Jesper Hempler (SF), og vi stod klappede hinanden på skuldrene og var enige om det meste. På den her måde kan de tydeligere se forskellen på vores politikker, siger han, og fortsætter om initiativet:

- Vi kan med det her nå ud til nogle borgere, vi normalt ikke ville nå ud til og få drøftet de ting, de har på hjerte.

Også klar på private besøg
Kandidater ønsker at få udbredt dysterne så meget som muligt, og derfor behøver man heller ikke være en hel håndboldklub, der er enige om, at man gerne vil have besøg.

- Finder fx 10 borgere sammen og inviterer os hjem i stuen, så deltager vi også gerne i det. Det handler om at få udbredt vores politik og komme i øjenhøjde med borgerne, så de her kan få svar på nogle spørgsmål, de måske ellers ikke ville, siger Hans Luunbjerg.

Valgdebatterne med de ventes at tage måske en time hver, hvor der altså bliver god taletid til de to kandidater - og tid til at spørge ind for vælgerne. Er man interesseret i at få besøg af de to, kan de kontaktes, og gerne hurtigst muligt, på:

Hans Luunbjerg
pol-hlu@kerteminde.dk
2043 8039

Kasper Olesen
pol-keo@kerteminde.dk
2465 9249

NTM