Enhedslisten og SF vil knokle for nyt politisk flertal

Mandag 9. oktober 2017 kl. 12:07

Enhedslisten og SF vil knokle for nyt politisk flertal
Enkelte uenigheder bør ikke være hindring for et godt samarbejde på venstrefløjen, mener Jesper Hempler. Foto: Emil Andresen.

Der er uenigheder men flest fælles holdninger i nyt valgforbund på venstrefløjen. - Nu skal der knokles for at ændre det politiske flertal, siger Jesper Hempler.


- Vi har ikke altid været enige i den seneste periode, men der er en række områder, der binder os sammen.

Ordene er SF-spidskandidat Jesper Hemplers, og de faldt på et pressemøde mandag formiddag, hvor partiet sammen med Socialdemokratiet, Alternativet og Enhedslisten offenliggjorde deres valgforbund, der skal mindske stemmespil på venstrefløjen ved det kommende byrådsvalg.

Det var Jutta Lundqvist, Enhedslisten, enig i, og de pegede begge på de grønne område som en ting, partierne kan være fælles om at gøre noget ved, ligesom de gerne vil bevare den nuværende skolestruktur. Der er imidlertid også forskelle, som fx havneudviklingsplanen, som Enhedslisten modsat Socialdemokratiet og SF ikke er med i.

- Den uenighed får ikke indflydelse, mener Jesper Hempler imidlertid, og forsikrer:

- Vi kan sagtens få et fornuftigt samarbejde, selvom vi er uenige om nogle ting.

Stadig forskellige partier
Mens Alternativet er helt nye på opstillingslisten, har de tre andre partier alle siddet i byrådet den seneste periode, Socialdemokratiet med syv mandater, SF med to og Enhedslisten, der blev valgt ind for første gang ved sidste valg, med et enkelt. Det giver 10 mandater ud af byrådets 25, så der er et godt stykke vej endnu for de fire partier i forhold til en eventuel borgmesterpost, understreger de.

- Vi er glade og tilfredse med det her samarbejde, men for at ændre flertallet i byrådet, er der stadig et stort stykke arbejde at gøre. Tager man de Radikale med, hedder det stadig 11-14 i mandater, så der skal knokles for at ændre det, siger Jesper Hempler, mens Jutta Lundqvist supplerer:

- Det er afgørende, at vi får et nyt flertal i byrådet, for vi vil trække kommunen i anden retning, end det har været tilfældet i denne periode. Vi kan se ved udvalgsmøderne, at vores partier her i samarbejdet har meget tilfælles, men vi er jo stadig fire forskellige partier. Det skal også skinne igennem, for ellers kunne vi lige så godt lægge os sammen.

Læs HER mere om dagens pressemøde, hvor de fire partier offentliggjorde valgforbundet.

NTM