Fioniapenge til legemiljø i Mesinge

Lørdag 10. juni 2017 kl. 08:00

Fioniapenge til legemiljø i Mesinge
Maria Sund og Tina Hansen fra arbejdsgruppen med et synlige bevis på donationen fra Fiona Fond. Foto: SH

30.000 gode kr. til nyt projekt.

Repræsentanter fra en arbejdsgruppe, som arbejder på at etablere et lege- og samlingsmiljø for hele Hindsholm, fik i går eftermiddags overrakt en donation på 30.000 kr. fra Fionia Fonden.

Kerteminde Kommune opfordrede i efteråret til, at man bl.a. på Hindsholm gik sammen om at etablere en større legeplads som erstatning for nogle af de små og misligholdte pladser, der findes i dag. Mesinge Lokalråd tog efterfølgtende initiativ til en arbejdsgruppe, som efterfølgende har barslet med et lege- og samlingsmiljø, som er en renovering og udvidelse af legepladsen ved Mesingeskolen. Intentionen er at lave en plads, som primært børnefamilier fra hele Hindsholm har lyst til at benytte.

Kerteminde Kommune har allerede bevilliget 75.000 kr. til projektet, som forventes at koste ca. 150.000 kr. at etablere, så med den nye donation er man kommet et vigtigt skridt nærmere på planens realisering. Kan der findes ekstra midler, er det arbejdsgruppens plan, at der efterfølgende skal etableres såkaldte "minilegepladser" i henholdsvis Dalby og Martofte.

Arbejdsgruppen har også lagt ansøgninger ind med andre fonde, og planen er, at finansieringen skal være på plads inden udgangen af 2017, således at man kan gå igang med at etablere det nye lege- og samlingsmiljø for hele Hindsholm i 2018. Det er tanken, at involvere lokale frivillige i både etableringen og efterfølgende i dagligt tilsyn af pladsen.

SH