Det blev der sagt

Vi må tilpasse byen til tiden

Fredag 24. februar 2017 kl. 15:00

Det blev der sagt: Vi må tilpasse byen til tiden
I tråd med Hans Luunbjergs indledende fortale for Havneplanen 2017 fremlagde Marianne Machon det samlede Venstres syn på sagen.
- Ingen havde modet, men nu gør vi det!

- Vi må tilpasse byen til tiden vi lever i skal den være levende. Byen skal afspejle det levede liv gennem tiderne. Og det gør Kerteminde allerede. Men når det kommer til Ndr. Havnekaj og posthusgrunden, så er det i forhold til byens historie hverken det ene eller det andet. Det er områder borgere appellerer til at forandre til levende områder.

- Fire projekter der skulle ændre på bybilledet kuldsejlede, da ingen har haft modet og ansvaret til at beslutte og handle. Men det har vi nu med den foreliggende masterplan, der samler et solidt flertal, og det har den gjort i en demokratisk proces.

- Og enten er vi med, eller også er vi ikke. Heldigvis er flertallet med. Og vi skal skabe et levende byliv for alle borgere, erhverv og besøgende - vi bør have en bred palet af muligheder, hvoraf den ene skal være attraktive boliger der kan tiltrække nye skatteborgere.

Kommunen skal gøre sig attraktiv
I Venstre ser man golfbanen som mulig magnet for kommende skatteborgere, ligeså ses marinaens udbygning som et aktiv. Busterminalen mener Venstre bliver mere sikker end der hvor den i dag er placeret, og hilser det velkommen at det bliver gjort handicapvenligt.
- Der er gjort rede for et tilstrækkeligt antal p-pladser, hellere levende mennesker end tomme p-pladser. Biblioteket og Turistbureauet skal gøre havneområdet levende, og den grimme posthusgrund, som nogen omtaler som en del af kommunens DNA, kan endelig blive forandret.

DF sår tvivl om den demokratiske proces
Hvorvidt det har været demokratisk valgte Knud Ahrnkiel at anfægte. Hans byrådskollega Terje Pedersen, der førte forhandlingerne på DFs vegne, blev i følge Ahrnkiel smidt ud derfra. - For man bliver smidt ud hvis ikke vi kan tilslutte os hvert et komma. Vi har ingen mulighed haft for at komme til at ændre noget, for ud af døren hvis ikke vi hører efter. Og dette fordi Kertemindelisten skulle have deres supermarked på Strandkilen.
Knud Ahrnkiel gav efterfølgende Marianne Machon en verbal en på singadusen omkring rådhusets ansatte, der efter en proces hvor de nærmest var ved at omkomme grundet rådhusets dårlige stand, til nu at være glemt i processen med den nye havneplan, der kun indeholder tagetagen. - Det lugter af panik før lukketid - jeg håber vi kan skabe et flertal efter valget der kan få dette sat i bero.

Har vi deltaget i de samme møder?
Marianne Machon tog til genmæle og gav Ahrnkiel en lektie i demokrati. - Vi kan ikke få alle vores ønsker opfyldt, og vil man ikke selv give må man træde ud af en forhandling. Og med hensyn til rådhuset, er det nej-sigerne, der har forsinket den proces og ikke vi andre.

RMJ