Facebookgruppe mod nyt rådhus har vind i sejlene

Mandag 15. august 2016 kl. 16:45

800 er med i gruppen på kun fire dage - og nu forbereder man sig Borgermødet på torsdag



Den nye facebookgruppe "Stop nyt rådhusbyggeri" har med kun fire dage bag sig for alvor fået ind i sejlene. Ved en opgørelse mandag eftermiddag var der 800 meldt ind i gruppen, der startede med et møde i Langskov den 10. august. Det var en 16 mand stor forskelligartet og tværgående gruppe med forskellig baggrund, byrådsmedlemmer, private og foreningsrepræsentanter, der har sat sig et ene mål, at de med alle demokratiske midler vil hindre det 82,5 mill. kr. dyre byggeprojekt i Kerteminde.
- Gruppen er opstået som en protest mod, at tidligere underskriftindsamlinger - trods alt 1200 underskrifter- kommentarer på borgermøder og lignende totalt blev overhørt, og i stedet traf man den vidtrækkende beslutning med det snævreste mulige flertal. Der har været meget murren mere eller mindre offentligt og så opstod ideen med at samle de folk, der har været imod beslutningen. Nu er vi 16, og det er vores opgave at koordinere indsatserne og melde ud, hvad vi foretager os. Det blev til den nye facebookgruppe "Stop nyt rådhusbyggeri", fortæller en af initiativtagerne, Lene Bækholm, Langeskov, der siger, at det også handler om stor frustration blandt de almindelige borgerne.
- Man ønsker ganske ikke denne store anlægsinvestering, tilføjer hun.
"Stop nyt Rådhus"-gruppen ser det kommende borgermøde om budgettet som en god mulighed for at komme til orde.
- Det vil være svært at diskutere 2017-2020-budgettet uden at komme ind på det store og dyre byggeri. Jo, selvfølgelig kommer vi for at stille kritiske spørgsmål. Hele vores baggrund er jo, at vi ikke mener, at kommunen har råd til byggeriet, siger Lene Bækholm.
- Vi spørger: Har vi virkelig råd til et byggeri af den størrelse. Vi mener nej - med mindre borgmesteren kommer med helt nye tal - nu er vi jo kommet et stykke længere hen i året.
Lene Bækholm siger, at gruppen ikke har taget stilling til, hvad der skal ske, hvis rådhusplanerne ikke bliver til noget.
- Nu er det økonomien, vi har fokus på nu, slutter hun.

w-h