Atter høstmarked på Hindsholm

Onsdag 27. juli 2016 kl. 09:48

Atter høstmarked på Hindsholm
Vil du deltagere på årets Hindsholmmarked den 4. september, er det nu, du kan melde dig. Eneste krav er, at det du sælger eller bytter skal have groet eller være fremstillet på Hindsholm

Lokalråd og beboerforeningerne på Hindsholm er godt i gang med at planlægningen årets udgave Hindsholm Høstmarked, som vil blive afholdtsøndag den 4. september i Mesinge.

- Det er nu det 4. høstmarked, der afholdes - og hvert år har markedet været en stor succes, siger Steen Hjorth, som er talsmand for lokalrådene og beboerforeningerne. - Vi fik også sidste år kun positive tilbagemeldinger fra de 18 lokale, som havde valgt at møde om for at sælge og bytte deres varer - og rigtig mange besøgende gik hjem med hænderne fulde af gode produkter, som efterfølgende kunne give dem "den gode smag af Hindsholm".

Formålet med Høstmarkedet er at give omverdenen en positiv oplevelse af de mange gode produkter, som produceres og sælges på Hindsholm - dvs. både professionelt fremstillede fødevareprodukter - men også frugt og grøntsager fra de Hindsholmske haver eller produkter forarbejdet af disse produkter.

På Høstmarkedet kan man derfor møde både professionelle producenter med base på Hindsholm, f.eks. Hindsholmgrisen, Nybro Frugt, Hindsholm Gårdbutik m.fl. - med også de mange vejboder og en række privatpersoner, som har overskud i haven eller har lavet nogle ekstra glas marmelade, syltede rødbeder m.m.

- Vi er naturligvis i gang med at kontakte sidste års deltagere, siger Steen Hjorth: - Men vi håber, at endnu flere Hindsholmere har lyst til at møde op at sælge af deres hjemmelavede produkter fra køkkenhaven - eller sælge/bytte blomster, krydderurter m.m. Der er plads til flere - og kravet er kun, at det man sælger/bytter skal have groet eller været fremstillet på Hindsholm.

Det specielle ved Hindsholm Høstmarked er det fællesskab er omkring arrangementer. Kirken laver høstgudstjeneste, Kirkeladen har åbent, købmanden og Købmandens Venner sælger pølser og professionelle og private mødes og faldbyder deres varer, men lokale sørger for lidt musikalsk underholdning.

Arrangørerne håber at kunne gentage sidste års succes og at markedet igen i år kan være med til at vise, at der er masser af liv og god kvalitet i området - og man håber, at også rigtig mange, som måske ikke har deres gang på Hindsholm til dagligt, vil lægge vejen forbi Mesinge den 4. september og ved selvsyn konstatere, hvad Hindsholm har at byde på.

Hvis man er interesseret i at have en større eller mindre bod på Høstmarkedet, er man velkommen til at kontakte Jørgen Løkkegård på tlf. 26 21 23 15 eller Steen Hjorth på tlf. 21 43 07 26.