Ugens mest læste uge 6

Ny rådhus-runde

Søndag 14. februar 2016 kl. 08:50

Ny rådhus-runde
Hans Luunbjerg afholdt mandag aften et ekstraordinært møde for forligspartiernes gruppeformænd

I går aftes holdt gruppeformænd fra forligspartierne et ekstraordinært møde om rådhusets fremtid.

Mandagens ekstraordinære møde mellem gruppeformænd fra forligspartierne endte ud i en beslutning om, at der skal foretages en mere detaljeret beregning af de udgifter, det vil føre med sig at renovere og tilbygge kommunens eksisterende rådhus.

- Vi er enige om at foretage en endnu mere detaljeret beregning af projektet, fortæller borgmester Hans Luunbjerg. Det sker, fordi nogle af forligspartierne har ment, at de eksisterende beregninger ikke er tilstrækkelige.

Ifølge Hans Lunnbjerg vil der blive udarbejdet et udkast forud for beregningerne, som bliver sendt rundt til forligspartierne for at undgå, at der denne gang bliver uenighed om grundlaget:

- Vi skal være helt enige om, hvad det er, vi skal undersøge, understreger Hans Luunbjerg.

Derfor er det heller ikke på nuværende tidspunkt fastlagt, hvem der skal stå for beregningerne af projektet. Det vil være en del af oplægget til forligspartierne.

Hans Lunnbjerg fremhæver, at der i princippet er truffet en beslutning om at bygge et nyt rådhus. Men at den nye beregning sagtens kan ændre denne beslutning.

Beregningen skal kortlægge, hvad det vil koste at renovere det eksisterende rådhus i forhold til både at bringe det til en nutidig energimæssig standard, sikre de nødvendige lysindfald, samt få overblik over, hvor mange m2 der skal reelt skal til, for at huse de samlet ca. 300 kommunalt ansatte under ét tag. Det er tidligere anslået, at kommunen kan spare 3,2 millioner i driftsudgifter årligt ved at samle de 4 kommunale administrationsbygninger på et sted.

Der er endnu ikke sat en frist på, hvornår beregningerne skal ligge klar.

- Beregningerne bliver foretaget samtidig med, at kommunen venter på afgørelsen, hvorvidt man kan få en ophævelse af strandbeskyttelseslinjen i forbindelse med et eventuelt byggeri på Strandkilen, fortæller Hans Luunbjerg.

Lars Ole Valsøe (C), Sonja Rasmussen (P), Kasper Olesen (A), Jesper Hempler (F), Knud Ahrnkiel (O) og Hans Luundbjerg (V) var tilstede ved mødet.

RH