Pressemeddelelse fra den socialdemokratiske byrådsgruppe

Hvor er troværdigheden?

Mandag 1. februar 2016 kl. 13:36

Hvor er troværdigheden?
Først de konservative og så borgerlisten springer fra et forlig, som blev indgået omkring budgettet for 2016. Det er jo let nok at sige nej ! Men hvad vil man så gøre i stedet, det venter vi spændt på at høre.

Sonja Rasmussen tog et tag i kassen med arvesølvet og fik 80 mill. kr. til at forsøde tilværelsen med (sommerhus pengene). Det betød farvel til en årlig lejeindtægt i kommunekassen på omkring 5 mio. kr. i al evighed.

Nu er pengene væk, og vi kunne i sandhed godt have brugt de 5 mio. kr.

Vi var uenige i salget, men fik i en efter følgende aftale indskrevet, at pengene skulle investeres i bygninger og anlæg, som kunne nedbringe de kommunale driftsudgifter.

I dag har vi resultatet. Pengene er brugt, og en investering i at samle administrationen og dermed få 3,5 mio. kr. om året i sparet drift meget tvivlsom. Der er lavet nogle spændende ting: Renæssancehavn, cykelsti langs Hindsholmvej, ny børnehave
i Langeskov, P pladser til togstop m.v., men ingen af disse ting giver jo hjælp til driften, hvilket Borgerlistens nyeste 1. prioritet, Maritimt hus heller ikke giver, faktisk tværtimod så er det igen en stigning i driftsomkostninger.

Lad os nu få lavet en samlet havneplan først og så en økonomisk analyse af et maritimt center. Hvad skal det rumme og hvordan er driftøkonomien.

Vi står med administrationen i 4 bygninger, der så godt som ikke er blevet vedligeholdt i de sidste 10 år, fordi der jo ikke er stemmer i at bruge penge på et rådhus.

Kommunens centrale rådhus i Kerteminde er i særlig grad ramt af manglende vedligehold, og skal gennemgås for alt fra olieforurening i kælderen, manglende ventilation og isolering, adgang for
handicappede, udskiftning af tag m.v.

Vi venter spændt på, hvad udspillet fra de "frafaldne" kan være. Når man indgår et forlig må alle give og tage. Forliget var heller ikke vores livret, men det var det 23 af byrådets medlemmer kunne blive enige om. En beslutning om indretningen af kommunens administration skal have et bredt flertal i byrådet.

Vi deltager gerne i forhandlinger, men forventer troværdighed fra de parter vi forhandler med.

Denne sag rummer alt andet end troværdighed.