Friskolelærere mister en månedsløn

Onsdag 25. oktober 2017 kl. 11:32

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Friskolelærere mister en månedsløn
Uffe Rostrup mener ikke, det kan være rigtigt, at lærerne skal så meget ned i løn.
De Frie Skolers Lærerforening støtter op om kollegaerne på Rynkeby Friskole, der står til en nedgang på en månedsløn om året. Det er første gang, foreningen demonstrerer, og formanden kalder situationen ekstrem.

33.000 kroner, eller hvad der svarer til en månedsløn, står lærerne på Rynkeby Friskole til at gå ned i løn om året, og det har ført til en solidaritets-demonstration foran skolen onsdag eftermiddag. Denne er organiseret af de Frie Skolers Lærerforening, hvis formand kalder situationen for ekstrem.

- Det er et kæmpe skridt at lave denne demonstration, og det er virkelig noget, der ikke bekommer os vel. Det er ekstraordinært, men vi har heller aldrig været ude i en situation, hvor lærere alligevel er sat ned i løn, efter de har gjort klart, at de ikke ønsker det. I de situationer plejer man at kunne forhandle sig frem til enten en vedligeholdelse af lønnen eller en nedgang, som lærerne tager for skolens skyld, men det har man ikke ønsket her. Det er første gang i foreningens 11 års levetid, at vi demonstrerer, og det gør vi, fordi situationen og lønnedgangen er så ekstrem, siger Uffe Rostrup.

konflikten er opstået, fordi skolen ikke ønskede at forlænge en lønaftale, lærerne havde om et lokalt løntillæg på i gennemsnit 33.000 kroner om året. Bestyrelsen foreslog i stedet, at lærerne skulle gå 1.500 kroner ned i løn om måneden, hvilket lærerne kollektivt afviste. Dermed står lønnedgangen i stedet til at blive over 2.700 om måneden, eller de 33.000 om året, da hele tillægget står til at frafalde, hvis der ikke indgås en aftale.

Lærere har netop sikret større tilskud
Årsagen til, at skolen ønsker lønnedgangen, er ifølge bestyrelsen økonomiske udfordringer. Dette mener Uffe Rostrup imidlertid ikke, at der er hold i, da friskolen står til et øget tilskud.

- Den er lige blevet godkendt som profilskole, hvilket vil føre til et større tilskud. Det er jo lærernes fortjeneste, at den bliver det, så udover at skolen står til større indtægter, så bør nedskæringer jo heller ikke ramme lærerne, når de sikrer sådan et tilskud, siger Uffe Rostrup.

Han peger desuden på et stabilt elevtal på skolen som en anden faktor, der sætter spørgsmålstegn ved påstanden om økonomiske udfordringer.

Forventer op mod 150 demonstranter
Uffe Rostrup tager selv turen fra bopælen på Midtsjælland for at deltage i demonstrationen, der begynder klokken 14.30. Han havde først håbet på måske 30 meddemonstranter, da det hele er gået meget hurtigt, men nu er forhåbningerne øget.

- Vores kredsformand på Fyn har gjort et stort stykke arbejde for at mobilisere folk, så nu tror jeg faktisk, at vi kan blive op imod 150 demonstranter, siger han onsdag formiddag, da avisen fanger ham på telefonen, og fortsætter om ambitionerne for demonstrationen:

- Jeg håber på to ting: At vi får forældrene på skolens øjne op for, at de har sat deres lærere ned i løn, og hvor meget det egentligt drejer sig om, samt at skabe røre om lønsystemet. Det er udelukkende skolens ledelse, der fastsætter lønnen, og det betyder, at vi hele tiden falder længere bagefter de andre læregrupper, fordi man lokalt har svært ved at presse lederne til at sætte penge nok af til løn.

Det er ikke lykkes at få kontakt med en repræsentant fra skolens bestyrelse, så denne har kunne give deres syn på sagen.

NTM


© Copyright 2022 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Oktober ender som den solfattigste i 16 år
- Biltyv på spil
- Børneloppemarked i Langeskov Centret
- Mange demonstranter i Rynkeby
- Friskolelærere mister en månedsløn
- Bliv klogere på ungdomsuddannelser til messe
- Deltag i gratis astmaskole i Odense
- Skiltekrigen - nye episoder
- Rønninge ønsker puljemidler og leverer selv knofedt til legeplads
- Tyveri fra byggeplads
- Tricktyveri i Munkebo
- Valget til nef Fondens repræsentantskab er i gang
 - Toppen af siden
© Copyright 2022 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 471Powered by Kjerteminde Avis :-]