Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet

Onsdag 25. oktober 2017 kl. 13:40

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet
Sprogskole til voksne er samme med miljø mærkesager for Hans Preben Pedersen. Foto: Niki Treumer Mogensen.
Byrådskandidat fra Munkebo vil kæmpe for miljøet. Og så skal sprogundervisning føre til øget handel og flere arbejdspladser.

Som navnet på listen antyder, så har Hans Preben Pedersen én helt overskyggende mærkesag, når han stiller op til byrådsvalget i november: Miljøet. Listen har fået navnet Vi Grønne, og visionen er at skabe ren luft i Kerteminde Kommune. I første omgang skal cyklisterne tilgodeses, mener kandidaten, som bor i Munkebo.

- Der skal være mange flere cykelstier, så det er muligt at køre i begge retninger på begge sider af vejen, så man kan undgå at krydse vejene så ofte. Og så skal der sættes hække mellem alle cykelstierne og vejene i kommunen. Det vil skærme cyklisterne mod forurening, og så vil det føre til færre færdselsulykker, siger Hans Preben Pedersen, som peger på yderligere en gevinst ved bedre cykelstier:

- Det vil skabe en masse cykelturisme, som igen vil lægge en masse penge i kommunen. Dermed kan investeringerne ret hurtigt blive betalt ind igen.

Det er ikke første gang, han stiller op til byrådsvalget. Tilbage i 1990’erne, da den nu 79-årige herre boede i Odense, stillede han også op på en en-mandsliste og fik dengang omkring 50 stemmer. Han mener imidlertid, at verden er blevet meget grønnere i mellemtiden, hvilket kan give ham flere stemmer.

Nytænkning er vejen frem
Hans Preben Pedersen er pensioneret, men har tidligere været selvstændig i over 30 år, først med et planteeksport- og siden et rejsebureau. Nu er det imidlertid politikken, der trækker, og han mener, at han har noget vigtigt at tilbyde byrådet.

- Nytænkning. Det trænger de virkelig til, og det kan jeg byde ind med, siger kandidaten, som også har et forslag, han mener kan øge beskæftigelsen i kommunen.

- Der skal være langt mere sprogundervisning til voksne. Jeg ved selv, hvor vigtigt det er med sprog, når man arbejder med eksport til andre lande, og kan vi hæve sprogkompetencerne blandt borgerne, så vil det skabe bedre muligheder for eksport og dermed flere jobs, fortæller Hans Preben Petersen, der altså stiller op på listen “Vi Grønne”.

NTM


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- En kamp på plakater
- Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet
- Valgmøde til fem stjerner
- Kvindelig politisk karavane
- Hilsen fra en, der ikke stiller op til byrådsvalget
- Kommunalvalget ér startet
- Lokal prøver på ny at komme i byrådet
- - Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
- Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
- Udviskede fronter
- De Radikale holder sig ude af valgforbund
- Kertemindelisten tilslutter sig borgerligt valgforbund
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3756Powered by Kjerteminde Avis :-]