Skiltekrigen - nye episoder

Tirsdag 24. oktober 2017 kl. 15:42

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Skiltekrigen - nye episoder
Skiltekrigen - nye episoder
Snart starter en helt anden for for skiltekrig
Kommunen har kontaktet dagplejemor Mazal Møller med den private dagpleje Hjerterummet for at få hende til at pille et stort skilt på gavlen af hendes hus ned. Sagen er sat i bero, efter at hun klagede.

Flere sager om skiltning kunne få en og anden til at tænke, at kommunen efter tvisten om skiltning ved Torvet i Kerteminde i sommer, pludselig er kommet i tanke om, at der faktisk findes nogle regler, der skal efterleves.

Ingeniør Lars Berthelsen fra Kerteminde Kommune afviser imidlertid, at sagen om skiltet på Torvet og skiltet hos Mazal Møller har noget som helst med hinanden at gøre.

– Sagen på Torvet handlede om reglerne for udeservering. Det er regler tilbage fra 2006, og her er situationen den, at kommunen først griber ind, når der er en anledning til det. Og det var der i dette tilfælde.

Med hensyn til sagen om Mazal Møller er det regler, som først blev fastsat i marts 2016. Reglerne er fastsat i det, der kaldes ’Administrationsgrundlag for skiltning i Kerteminde Kommune’. Men kommunen er ikke specielt aktiv for at håndhæve reglerne.

– Vi kører fx ikke rundt for at se om alle overholder reglerne, siger Lars Berthelsen.

Samtidig kan der i lokalplaner være fastsat særlige regler for skiltning i området. Derfor er sagen om Mazal Møllers skilt midlertidigt havnet i planafdelingen, der skal tage endeligt stilling til sagen. I mellemtiden er sagen stillet i bero.

Inden da havde hun egentlig fået påbud om at fjerne skiltet inden den 31. oktober. Det påbud valgte hun at sidde overhørig, og nu er sagen som nævnt sat i bero.

Andre skiltesager handler om skilte ved indfaldsvejene til Kerteminde, hvor fx Måle Bagerbod har fået besked på, at de ikke må have deres skilt stående i svinget på Hindsholmvejen nord for Kerteminde, hvor Hverringevej fører ud mod Måle.

– Der er fire indfaldsveje, hvor man må skilte for midlertidige arrangementer, forklarer Lars Berthelsen.

– Det er på Hans Schacksvej, på Odensevej, på Hindsholmsvej og på Klintevej. Men der skal være tale om midlertidige arrangementer, fx ved foreningsarrangementer, ikke faste virksomheder. I Munkebo er der på samme måde to steder og det samme er tilfældet ved Langeskov. Der skal altid søges om tilladelse til at skilte.

Reglerne for skiltning er offentliggjort på kommunens hjemmeside.

En meget aktuel form for skiltning
En helt anden form for skiltning bliver aktuel fra på lørdag den 28. oktober. Det drejer sig naturligvis om valgplakaterne, der i tusindvis vil komme op i lygtepæle, vejtræer og lignende.
Netop for valgplakater gælder særlige regler, fx. Om hvornår de må hænges op.

Det betyder ved det kommende kommunalvalg, at plakaterne tidligst må komme på lørdag kl. 12. Derefter går en intens kamp ind efter de mest attraktive steder. Hvad der vil glæde mange er, at der også er regler for, hvornår valgplakaterne skal ned igen. Det skal ske så hurtigt som muligt og senest en uge efter valget.

Valgplakaterne må ikke hænges op, hvor den tilladte hastighed er mere end 60 km i timen. Det vil sige ingen plakater ved landevejene.

Plakaterne må ikke hænges op i rundkørsler, på midterrabatter eller på helle anlæg. De må ikke hænge på standere med færdselsskilte eller vejnavne. Og fx heller ikke på broer over veje, som fx gangbroen ved Munkebo, på højspændingsmaster, transformatorstationer, kabelskabe eller lignende. Der er således mange restriktioner, men mon ikke partisoldaterne finder plads til plakaterne alligevel?


Kim Jørstad


© Copyright 2022 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Oktober ender som den solfattigste i 16 år
- Biltyv på spil
- Børneloppemarked i Langeskov Centret
- Mange demonstranter i Rynkeby
- Friskolelærere mister en månedsløn
- Bliv klogere på ungdomsuddannelser til messe
- Deltag i gratis astmaskole i Odense
- Skiltekrigen - nye episoder
- Rønninge ønsker puljemidler og leverer selv knofedt til legeplads
- Tyveri fra byggeplads
- Tricktyveri i Munkebo
- Valget til nef Fondens repræsentantskab er i gang
 - Toppen af siden
© Copyright 2022 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 463Powered by Kjerteminde Avis :-]