Møller atter til debat!

Mandag 23. oktober 2017 kl. 11:10

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Møller atter til debat!
Møller atter til debat!
- Der er i det hele taget arbejdet utrolig grundigt med vindmøllesagen, vi har søgt og fået utallige oplysninger, og har derefter truffet en beslutning, forsikrer Jutta Lundqvist fra Enhedslisten i dette indlæg.

Vindmøllerne på Lindø har atter skabt debat senest på byrådsmødet den 20. oktober.

Enhedslisten stemte her imod DF og Kertemindelistens forslag om at stille vindmøllesagen i bero, indtil lovligheden af lokalplanerne er undersøgt af en uvildig advokat.

Sagen drejede sig således IKKE om, hvorvidt møllerne skal opstilles eller ej (den sag er afgjort), men alene om, hvorvidt en uvildig advokat er mere valid end alle de instanser, som allerede har behandlet sagen. Det drejer sig bl.a. om Ankestyrelsen, Miljøstyrelsen, Miljøministeriet, Geodatastyrelsen og Miljøklagenævnet. Kan vi ikke have tillid til dem?

Byrådet har desuden fået en meget grundig orientering dels af den kommunale administration med hensyn til VVM-undersøgelsen og de retslige forhold, dels af vindmøllemodstanderne, som har indbudt os til møder og tilsendt os oplysende materiale. Sagen har været sendt i høring, som den jo heldigvis skal, og vi har forholdt os til høringssvarene. Derudover har vi i Enhedslisten søgt råd og oplysning hos vores moderparti.

Der er i det hele taget arbejdet utrolig grundigt med vindmøllesagen, vi har søgt og fået utallige oplysninger, og har derefter truffet en beslutning. At alle partier ikke er enige, er selvfølgelig helt i orden, men at påstå, at vi, som har stemt ja, har gjort det, fordi vi er i lommen på den ene eller den anden, eller fordi vi løber kapitalens ærinde, er en total forfejlet konklusion.

For Enhedslisten handler det alene om at dæmme op for de massive klimaforandringer, det alt for store CO2-udslip og at få udfaset de fossile brændstoffer. Alt det som er i gang med at ødelægge vores klode.

Jutta Lundqvist Nielsen
Enhedslisten


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde Kommunes forbrug af konsulent og advokatbistand i byrådsperioden
- Vælgermøde
- Fup eller fakta om halal i Kerteminde
- Undgå politisk lotto
- Møller atter til debat!
- God kollektiv transport
- Kommunens organisering
- I dag er alle unge talentfulde
- Hvilken lederstil ønsker vi?
- Fokus på borgere med sygdommen demens!
- Lad ikke nogen få krammet på dig
- Bedre indeklima kan gavne både trivsel og økonomi

Kommentarer til artiklen:
Ja Jutta sådan gjorde de også i Sovjetunionen , det kan du da huske

Helsinghof, 23-10-2017 21:30:35

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3826Powered by Kjerteminde Avis :-]