Voldeligt røveriforsøg i Kerteminde sent lørdag aften

Søndag 22. oktober 2017 kl. 10:53

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Voldeligt røveriforsøg i Kerteminde sent lørdag aften
Lokal mand blev overfaldet af potentiel røver i Vestergade. Offeret slap væk efter at have fået tre knytnæveslag i hovedet, og politiet efterlyser nu vidner til røveriforsøget.

En 49-årig mand fra Kertemindeområdet var lørdag aften udsat for en rigtig ubehagelig oplevelse. Han kom kørende ned af Vestergade i Kerteminde, og umiddelbart ud foran værtshuset Den Røde Pimpernel blev han nødt til at stoppe op, fordi der stod en ung mand og svajede midt på vejen.

Før bilisten fik set sig om, sad den anden mand på passagersædet ved siden af ham og krævede, at offeret gav ham 800 kroner. Da den 49-årige sagde, at han ikke havde dem på sig, svarede gerningsmanden ved at give ham et knytnæveslag i ansigtet, og sagde, at han så i hvert tilfælde havde et Dankort, hvorefter han forlangte, at bilisten kørte op til torvet for at finde en hæveautomat.

Bilisten turde ikke gøre andet, og han kørte ad Kattestræde op til Langegade, hvor han holdt ind ved pølsevognen på torvet. Undervejs havde han fået yderligere to knytnæveslag i ansigtet af gerningsmanden, men da han holdt ind, så han muligheden for at flygte, hvilket han gjorde til fods, efter at have snuppet bilnøglerne.

Den yngre mand fulgte efter i løb et par hundrede meter, men opgav at følge efter offeret, der var i god form.

Situationen udspillede sig omkring klokken 22.50, og politiet efterlyser vidner til røveriforsøget.

Hos politiet hæfter man sig ved især to ting, som er påfaldende:

1: At gerningsmanden forlangte et konkret beløb, og at dette lige var 800 kroner.

2: At han, da offeret ikke havde pengene, specifikt forlangte at blive kørt op til torvet og Langegade, for at de kunne finde en hæveautomat - dette vidner om, at han er, om ikke lokal, så kendt i området.

Gerningsmanden beskrives som dansk af udseende og med perfekt dansk udtale, ca 30 år gammel og 170-175 centimeter høj. Han havde kort mellemblondt hår med sideskilning, og så var han iført en hvid skjorte med lodrette striber.

Bilisten kom kørende i en hvid Peugeot, og han fornemmede, men var dog ikke sikker på, at der var andre til stede på torvet, da han stoppede ind der og løb fra overfaldsmanden. Eventuelle tilstedeværende greb ikke ind, men politiet hører som nævnt gerne fra dem eller andre, der kan have set noget. Har man nogen oplysninger i sagen, kan man ringe til Fyns Politi på 114.

Gerningsmanden har ikke været inde på den Røde Pimpernel før overfaldet, da hverken tjener eller gæster herinde kunne genkende beskrivelsen af ham, trods det gode signalement. Overvågningskameraet derinde har heller ikke givet noget.

I første omgang behandler politiet sagen som et røveri. Der bliver måske også tale om en sigtelse for frihedsberøvelse, men det bliver op til en senere juridisk vurdering.

NTM


© Copyright 2022 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Oktober ender som den solfattigste i 16 år
- Biltyv på spil
- Børneloppemarked i Langeskov Centret
- Mange demonstranter i Rynkeby
- Friskolelærere mister en månedsløn
- Bliv klogere på ungdomsuddannelser til messe
- Deltag i gratis astmaskole i Odense
- Skiltekrigen - nye episoder
- Rønninge ønsker puljemidler og leverer selv knofedt til legeplads
- Tyveri fra byggeplads
- Tricktyveri i Munkebo
- Valget til nef Fondens repræsentantskab er i gang
 - Toppen af siden
© Copyright 2022 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 465Powered by Kjerteminde Avis :-]