Fokus på borgere med sygdommen demens!

Torsdag 19. oktober 2017 kl. 12:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Fokus på borgere med sygdommen demens!
Fokus på borgere med sygdommen demens!
Marianna Marchon, V. Arkivfoto.
Formanden for Social- og Sundhedsudvalget forsikrer i dette indlæg for, at relevante puljer til kampen mod demens er blevet søgt.

Den 18. oktober kunne man læse i FS, at Grethe Smidt under overskriften "Kerteminde svigter de demente" skriver, at Kerteminde Kommune ikke søger de puljemidler, der er tilgængelige. Det må bero på en fejlinformation.

Kerteminde Kommune har søgt de puljer, som man kunne søge bl.a. til:

1. Projekt "Aflastning af pårørende til borgere med demens", der er igangsat september 2016 og afsluttes november 2017.
2. Projekt under viden på tværs "Fremfærd Ældre/demens", som netop er afsluttet.
3. Projekt "Aktiviteter i et demensvenlige samfund", som vi søgte den 17. juli, men som vi desværre fik afslag på den 19. september. Kun 11 ud af 84 ansøgere fik del i puljen.
4. En række fynske kommuner blev i foråret spurgt om de ville indgå i en puljeansøgning til samarbejde vedrørende "Udvikling af rådgivnings-og aktivitetscentre." Efter at have deltaget i de indledende drøftelser, kunne vi konstatere, at der var stor uklarhed om forventninger og forpligtelser. Da vi bruger den viden vi får fra "Det Nationale Videncenter for demens", VISO og vores samarbejde med Marselisborg, og da vi samtidig skulle betale et beløb årligt pr. borger, og vi selv er langt inde i planlægning af et demenscenter, valgte vi p.t. at takke nej, også fordi Alzheimerforeningen ikke skulle være en del af samarbejdet.

Udover puljeansøgningerne har vi ved ansøgning og tildeling af den tidligere Ældrepulje og den nuværende Værdighedspulje øremærket midler til tiltag indenfor demensområdet. Således har vores medarbejdere gennemgået en kompetenceudvikling, og vi har øget aflastning i eget hjem.

Enhver pulje, der kan søges, skal søges med grundig omtanke. En puljeansøgning er forbundet med er stort ressourceforbrug til løbende opfølgning, regnskab, revision og faglig dokumentation og nogen gange med krav om medfinansiering. Derfor skal enhver ansøgning give en samlet mening.

Marianne Machon
Formand for Social- og Sundhedsudvalget


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde Kommunes forbrug af konsulent og advokatbistand i byrådsperioden
- Vælgermøde
- Fup eller fakta om halal i Kerteminde
- Undgå politisk lotto
- Møller atter til debat!
- God kollektiv transport
- Kommunens organisering
- I dag er alle unge talentfulde
- Hvilken lederstil ønsker vi?
- Fokus på borgere med sygdommen demens!
- Lad ikke nogen få krammet på dig
- Bedre indeklima kan gavne både trivsel og økonomi

Kommentarer til artiklen:
Aflastning af de pårørende, kunne I starte med at bevillige flexkørsel så vi kunne besøge børn børnebørn, venner osv, det ville gi aflastning af de pårørende og samtidig gi indhold i vores hverdag, en rigtig Wind Wind situation som en del kommuner nå bruger senest Svendborg
Grethe smidt, 20-10-2017 13:29:03

Der er jo ingen grund til at lytte til andres erfaringer når men selv er den klogeste, Bare spørg Marianne Machon. Her er stordrift løsningen på alt og ingen skal sætte spørgsmål til det. Ud at køre med de skøre og flextrafik!
Nils Høj, 20-10-2017 11:03:22

Ærgerligt at man ikke vil være med i det fynske samarbejde, vores kommune er for lille til at løfte denne opgave selv, tænk hvad det havde kunne gi af løft på et i forvente nedprioriteret område, af en gruppe som i forvejen har det svært, og hvor d pårørende også bliver trætte, gad vide om I har tænkt på transporten til det tilbud I vil lave og gad vide om der blir transport til densramte så de selvstændigt kan besøge børn, børnebørn, og dermed aflaste pårørende, og hermed også ligestilles med folk med dårlige ben eller andet der gør de får bevilliget flexkørsel,
Jeg tror det desværre ikke, Dor vi er ikke nok!
Vh Grethe Smidt
Grethe Smidt, 20-10-2017 08:55:37

Trist at det er uafhængig af demenssamarbejdet man tror man kan lave noget der skulle kunne rumme alle de demensramte, som er lige så forskellige som raske mennesker, trist at man ikke vil bruge andres erfaringer, tænker det kunne spare penge i sidste. Ende
Gad vide hvorfor man ikke vil bruge de erfaringer andre har ?
Hvorfor tror Kerteminde altid de kan alt selv?
Grethe Smidt, 19-10-2017 19:19:00

Kontaktstedet på Kallerupvej i Odense er fantastisk og både det og demensbyen i Svendborg er gode inspirationskilder for os i Kerteminde. Derfor samler vi ressourcerne , både de faglige, de frivillige og økonomien i ét center, i bestræbelserne på, at skabe gode individuelle tilbud til såvel yngre som ældre borgere med sygdommen demens samt for deres pårørende. Det vil være uafhængigt af det fælles fynske rådgivningsprojekt.
Marianne Machon, 19-10-2017 18:12:49

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3827Powered by Kjerteminde Avis :-]