"Slæbedragen"

Torsdag 19. oktober 2017 kl. 12:30

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst


Johannes Larsen Museet har mange aktiviteter denne uge, herunder dragebygning. Foto: Emil Andresen.

Dragen blev fin nok, men vinden manglede onsdag, så det må vente med at sætte den til vejrs. Foto: Emil Andresen.
Efterårsferien er fuld af sjove aktiviteter for folk i alle aldre. Kjerteminde Avis har sendt ungdomsreporter Johanne Tiedt ud til en række af dem, og onsdag var hun oppe på Johannes Larsen Museet for at bygge en drage.


Hvad kan man lave på en gråvejrsdag i efterårsferien? Man kan sidde indendørs og lave kastanjedyr, bage vafler, eller man kan tage på Johannes Larsen Museet og bygge en drage, inspireret af Poul Henningsens Dragebog.

Jeg valgte at gøre sidstnævnte. Efter gårsdagens mislykkede forsøg på at brodere en lille by, havde jeg mine bange anelser. Jeg stoppede op ude foran museet og så op på himlen: Der var ikke megen vind - det var måske ikke det bedste dragevejr i dag?

Inde i drageværkstedet var jeg den første gæst. Ole Vedby, drageinstruktøren, tog imod mig. Han viste mig de forskellige drager man kunne bygge, og jeg valgte at lave en slædedrage.

- En slædedrage er en perfekt drage til svag vind, fortalte Ole Vedby.

Jeg fik udleveret to bambuspinde som skulle være 60 cm. Et stykke plastic til selve kroppen på dragen, og et stykke plastic til halen. En dragehale kan både være kort og lang, men hvis halen er lang, så er den mere stabil i luften.

Dragen bliver til
Jeg begyndte straks at skære bambuspindende ud i to lige stykker, placerede dem så med 40 cm mellem hinanden og klistrede dem så fast med tape. Jeg havde så travlt med min drage, at jeg slet ikke havde ænset, at der pludselig var propfyldt med børn og deres forældre i lokalet. Der var rift om saksene, tapen og linealerne.

Min drage var nu klar til at blive klippet ud, og jeg stjal en saks fra to små piger. Det gik smertefrit med at få den klippet ud. Halen på dragen var dog et større projekt, for jeg havde valgt at give den en lang hale. Jeg måtte nøje jonglere med det store stykke plastic, og de lange strimler. Det gik, og halen kom på.

Jeg valgte at tegne en søpapegøje på min drage, men det kom ikke rigtig til at ligne. Snarere en abstrakt søpapedrage måske?

Tiden var nu inde til at vindsætte min søpapedrage. Jeg tog tilløb. Mine ben spurtede henover sandet nede på Nordstranden, men der var ingen vind til at tage fat i den.

Slædedragen, eller rettere slæbedragen, må blive vindsat på en helt god vindblæst efterårsdag – og dem skulle der efter traditionen være en masse af i den kommende tid.

Se billeder fra dragebygningen HER.

Johanne Tiedt


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Rock for feinschmeckere
- Mal på museet: Fugle og Himlen
- Familiekoncert: En elefant, en måge og en hare
- Bedre held med anden omgang live-streamet foredrag
- Mens vi lever
- Rock som i 80’erne
- Skumringstime i Den Gamle Byrådssal
- Munkebokoret fik besøg fra Tyskland
- God stemning i pølsevognen
- Havnefest og musikalsk underholdning på programmet
- Carmen i Kino
- Unge, der kan noget særligt
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 474



Powered by Kjerteminde Avis :-]