Lad ikke nogen få krammet på dig

Torsdag 19. oktober 2017 kl. 08:57

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Lad ikke nogen få krammet på dig
Lad ikke nogen få krammet på dig
Mikael Tipsmark.
Robotter og automation kan gøre en stor forskel for mange virksomheder. Men før du går i gang, skal du spørge dig selv, om din nuværende produktion er klar til automation. Her skal du se dit produktionsflow og anlæg grundigt igennem.

Jeg ser virksomheder, der køber robotter, som kun kører på 30 procent, fordi resten af produktionen ikke kan følge med - eller fordi, de ikke er placeret, hvor de gør mest gavn. Det betyder, at man hurtigt mister den økonomiske gevinst af investeringen.

Andre oplever, at det kommer til at koste dobbelt så meget at tilpasse resten af produktionen som anskaffelsen af robotten, fordi der skal foretages en masse uventede tilpasninger - eksempelvis lægges skinner, graves eller bygges til. Og så har du problemet.

Ofte har du brugt alt det, du havde på anlægskreditten. I stedet begynder du at bruge på driftskreditten. Det er i mange tilfælde alt for dyrt, da renten her er langt højere. Derudover vil det for banken se ud som om, at du ikke tjener penge på driften.

Heldigvis er der kommet flere nye muligheder. Eksempelvis er leasingselskaber begyndt at tilbyde leasing af bygninger. Der er også leasingselskaber, der vil finansiere op til 100 procent ved investeringer i robotter. Her kan du med fordel rettet blikket mod de nye aktører på markedet.

Ved store investeringer er det netop godt at sprede din risiko. Samler du alle dine aktiviteter - eksempelvis i din bank - bliver du mere sårbar. Bruger du for mange penge på et område, kan det vælte det hele, og der er ikke nogen praktisk begrundelse for, at det skal være samlet et sted.

Banken vil sikkert gerne se et budget for dine andre aktiviteter, og det er også fint. Men sørg for at sprede din risiko. Så er der ingen, der alene, har krammet på dig.

Mikael Tipsmark
branchechef for industri i Arbejdsgiverne


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde Kommunes forbrug af konsulent og advokatbistand i byrådsperioden
- Vælgermøde
- Fup eller fakta om halal i Kerteminde
- Undgå politisk lotto
- Møller atter til debat!
- God kollektiv transport
- Kommunens organisering
- I dag er alle unge talentfulde
- Hvilken lederstil ønsker vi?
- Fokus på borgere med sygdommen demens!
- Lad ikke nogen få krammet på dig
- Bedre indeklima kan gavne både trivsel og økonomi
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3773Powered by Kjerteminde Avis :-]