FODBOLD - SERIE 1

Stensikker sejr på kunstgræs

Søndag 15. oktober 2017 kl. 18:54

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Nicolai Christensen (tv) spillede en hovedrolle i kampens start, og han scorede åbningsmålet efter 11 minutter. (Foto: Eigil Rasmussen)

FODBOLD - SERIE 1: Stensikker sejr på kunstgræs
Jacob Løgstrup Henriksen (tv) spillede en stor kamp. Her forsøger han sig med et hovedstød. (Foto: Eigil Rasmussen)
Kerteminde kom tilbage på sporet, da de vandt 3-0 i Sanderum. Der var aldrig tvivl om udfaldet i en kamp, hvor defensiven igen imponerede, men det trak fra, at KB i 2. halvleg brændte et hav af oplagte målchancer.

Sanderum – Kerteminde 0-3 (0-1)

Kampfacts: 7.min: gult kort Marc Arresø, Sanderum 11.min: 0-1 Nicolai Christensen 60.min. 0-2 Jakob Udesen 85.min: 0-3 Lasse Fogtmann
Kampens spiller: Jacob Løgstrup Henriksen

Målsætningen var krystalklar for Kertemindes Serie 1-mandskab i søndagens tilbagerykkede kamp i Sanderum: man skulle bevise over for både sig selv og omverdenen, at sidste uges dukkert mod Dalum blot var en enlig kikser, og at man hurtigst muligt skulle tilbage på sporet.

Målet blev nået, og det skete efter en godkendt indsats, hvor der ikke på noget tidspunkt var tvivl om, hvor pointene skulle lande. Allerede efter 11 minutter scorede Nicolai Christensen åbningsmålet, og derfra styrede Kerteminde begivenhederne.

Afbrændere
Det eneste minus var, at man skulle helt hen til det 85.minut, før kampen blev definitivt lukket. Det skulle den have været langt tidligere. Målchancer var der nok af. Inden pausen var der enkelte halve chancer, og Jakob Rose blev snydt for et straffespark, men i 2. halvleg kom chancerne på samlebånd, og det udviklede sig til det helt store afbrændingsshow.

Skal man være flinke ved KB’erne, kan man nøjes med at nævnte otte af de chancer, man kalder 100 procents. Jakob Udesen, Tore Madsen, Lasse Fogtmann og indskiftede Mathias Aaby Olsen misbrugte kæmpechancer, men dagens i særklasse største synder var Jakob Rose. Han havde tre store muligheder, og på en normal dag havde han scoret på dem alle sammen. Han startede halvlegen med sin favoritaktion, hvor han driblede inden om forsvaret og fyrede kanonen af. Den havde fortjent at gå ind, men bolden sneg sig uden om træværket. I de to andre tilfælde var det næsten en præstation at undgå at score. Især hovedstødet efter 72 minutter hører til dem, der kan give søvnløse nætter.

Stærk defensiv
KB spillede på ingen måde nogen prangende fodboldkamp, hvis man kun kigger på det rent offensive. Det var solidt håndværk, og selvfølgelig er det en kvalitet at skabe så mange oplagte målchancer.

Defensivt derimod var det en flot præstation. Selv om man måtte undvære to af de sædvanlige spillere i bagkæden – Jonas Solon og Emil Kingo Eriksen – spillede forsvaret en klassekamp og gav stort set ingen chancer væk. Det er ikke tilfældigt, at der kun er gået 12 mål ind i 12 kampe.

Målmand Chris Baslund startede med en god redning efter kun to minutter, og resten af kampen var han fejlfri med sikre indgreb. Det tæller også på pluskontoen, at han var med i scoringen til 2-0. Han forfulgte en bold helt ud til sidelinjen og spillede den videre til Kristoffer Kryger, der stod for assisten til Jakob Udesens scoring.

Alle fire i den bagerste kæde imponerede. Jacob Løgstrup Henriksen overtog styrepinden, og genkomne Simon Petterson var en glimrende afløse for Jonas Solon. Også de to backs Christoffer Hansen og Mathias Rydall var stærke både defensivt og offensivt. Endelig leverede den defensive midtbanespiller Andreas Toftdal også en kraftpræstation.

På rette spor
Sanderum var et jævnt hold, som man skal kunne slå, hvis man vil være tophold. Det var en af de kampe, som man ikke må tabe – men hvor det alligevel godt kan gå galt. Det kendetegner et tophold, at man vinder den slags og helst sikkert, og det gjorde KB i dag.

Jacob Løgstrup Henriksen var da også godt tilfreds, da dommeren piftede i fløjten for sidste gang, og han glædede sig også over, at det nykonstruerede forsvar leverede en god indsats.

- Vi var virkelig sat op i dag. Jeg synes, vi faldt lidt i niveau, da vi kom så hurtigt foran, men det var godt at komme tilbage på sporet. Samarbejdet i forsvaret fungerede rigtig godt, og Simon (Petterson, red.) gjorde et fint indhop og spillede en god kamp, forklarede det store forsvarstalent.

Trofaste fans
Søndagens kamp blev spillet på Vestfalen Stadion – ikke at forveksle med det mere kendte Westfalenstadion i Dortmund – men ikke desto mindre så var det Kerteminde, der havde flest fans på lægterne. Det er også en ganske god kvalitet at have med sig, at supporterne møder talstærkt op på udebane.

Og der er kun udekampe tilbage i dette efterår. Næste lørdag går turen til Broby, inden det så om 14 dage er tid til det store topbrag i Svendborg. Sydfynboerne kom ikke i kamp i denne weekend, så lige nu er der tre hold, der deler 1.-pladsen. Kun antallet af spillede kampe er forskelligt for de tre tophold.