Kerteminde-virksomheder giver oftest overskud

Fredag 13. oktober 2017 kl. 13:52

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Kerteminde-virksomheder giver oftest overskud
Jørgen Schou (th) glæder sig over den flotte udvikling som erhvervet i Kerteminde oplever. Foto: Emil Andresen.

Kerteminde-virksomheder giver oftest overskud
Kerteminde indtager en flot førsteplads over flest overskud på Fyn.
Ny undersøgelse viser, at virksomheder oftere giver overskud i Kerteminde end noget andet sted på Fyn. Det skaber en positiv cirkel, siger formand for Erhverv- og vækstudvalget.

Det kan godt betale sig at slå sig ned i Kerteminde Kommune, hvis man som ny virksomhed leder efter et sted at have til huse. Således er det den kommune på Fyn, hvor flest virksomheder kørte med overskud i 2016, nemlig 70,8 procent. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Bisnodes, og det glæder selvsagt formanden for kommunens Erhverv- og vækstudvalg.

- Det er meget positivt. Vi var ikke klar over, at vi lå så højt rangeret, men jeg kunne næsten fornemme det på mange af dem, vi taler med, at der har været positive tendenser de seneste år, siger Jørgen Schou fra Kertemindelisten.

På landsplan lander Kerteminde på en flot 13. plads blandt de 98 kommuner. Jørgen Schou peger på Lindø og Langeskov og gode samarbejder og forretninger mellem virksomhederne der som en mulig forklaring på den flotte placering.

- Når firmaerne der så gør det godt, så hjælper det de andre. Det er vigtigt for kommunen, at vores virksomheder har god ordreindgang, for det skaber arbejdspladser. Dermed falder andelen af arbejdsløse og nye borgere bliver trukket til kommunen, og sammen med bedre omsætninger for virksomhederne, så betyder det flere indtægter for kommunen. Det er en positiv cirkel, og det er dejligt, fortæller Erhvervs-formanden.

Det kan vi være stolte af
Mens Kerteminde denne gang er kommunen på Fyn, hvor flest virksomheder har overskud, blev det i 2014 blot til en femteplads. Siden er andelen af virksomheder med overskud vokset med 2,34 %, og også borgmester Hans Luunbjerg jubler over undersøgelsens resultater og deres betydning for kommunen.

- En 13. plads på landsplan, det er sådan set rigtigt flot, og det er noget, vi kan være stolte af. Man kan jo drage den konklusion, at det er godt at drive virksomhed her i kommunen, siger han, og kobler samtidig resultatet sammen med faldet i antallet af arbejdsløse i kommunen, inden han slutter:

- Det er godt for lokalsamfundet, at det går godt for virksomhederne, for det kan jo betyde endnu flere ansættelser.

NTM


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Fjord&Bælt hjælper marsvin, når der bygges havvindmøller
- Ib Andresen Industri øjner rekordår
- Halloween i Langeskov
- Rema 1000 åbnet i Langeskov
- Kerteminde Fyns bedste til jobskabelse
- Beskadiget hurtigfærge på værft ved Lindø
- Ny lovgivning – en udfordring for nef-koncernen
- For første gang siden 2008 er der flere end 2.700.000 lønmodtagere.
- Avisen vender en ny side i sin historie
- Kerteminde med højeste afgift til erhverv på Fyn
- Langeskov Nord med rækkehuse
- Fortsat noget for sukkertanden i Kerteminde
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 458



Powered by Kjerteminde Avis :-]