- Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet

Fredag 13. oktober 2017 kl. 10:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

- Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
Det handler primært om økonomi, for det er den, der gør alle andre ønsker mulige at indfri, mener Klavs Norup Lauridsen. Foto: Emil Andresen.

- Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
Kjerteminde Avis har mødt hver af partiernes og listernes spidskandidater forud for byrådsvalget i november, for at I læsere kan lære dem og deres ambitioner bedre at kende. Kandidaterne har selv kunne vælge, hvor interviewet skulle foregå, og i denne sidste del møder vi Klavs Norup Lauridsen fra De Konservative, der møder avisen ved Munkebo Multipark, som han er formand for.

Navn:

Klavs Norup Lauridsen.

Opstillet for:

De Konservative.

Medlem siden:

2008.

Alder:

47.

Født:

I Aarhus men er opvokset i Marslev, hvor familien flyttede til, da han var fem år gammel, da faderen fik job som læge i Langeskov. Efter afstikkere til blandt andet København og Hærens Officerskole kom han tilbage til Nordøstfyn, da han og familien flyttede hertil i 2005. Siden 2007 har de boet i Munkebo, hvor konen er vokset op.

Familie:

Gift med Eva Fischer Boel, der er præst i Munkebo, gennem 19 år, med hvem han har tre børn på 15, 13 og 12 år.

Bopæl:

Fjordvej 66, Munkebo.

Erhverv:

Skoleleder på Langeskov Skole.

Uddannelse:

Uddannet folkeskolelærer fra Vordingborg og Aarhus i 2000.

Politisk baggrund:

Har aldrig været medlem af andre partier, men jeg har siddet bestyrelser i børnenes instutioner og har været en del af det lokale fælles liv, da jeg gerne vil være en del af de fællesskaber, der findes, såvel de små som større. Og så har jeg iøvrigt altid stemt Konservativt.

I byrådet siden:

Det er første gang, jeg stiller op til byrådet.

Mærkesag:

Vi har en vision om, at vi gerne vil være Fyns foretrukne kommune, og det understøttes så af vores mærkesager. Der er den primære økonomi, for alle de andre ting, vi gerne vil, det hænger sammen med økonomi. Alle de store visioner, vi tænker og gerne vil have udført, forhåbentligt i fællesskab, der skal jo nogle penge til. Økonomien er mærkesagen.

Andre mærkesager:

2: Børn og skoleområdet fra 0 til 18 år. Man siger, at de 1.000 første dage af børns liv er helt enormt vigtige, og derfor er det ikke bare skoleområdet, som De Konservative gerne vil se udvikle sig i en anden retning, end det har gjort de sidste fire år, det er fra 0 til 18 år. Der er et hårdt pres på unge mennesker i dag, der er så mange muligheder, og der er så mange valg, der skal tages, og det er jo fantastisk, men det gør også, at mange unge mennesker i dag desværre også er i ubalance. Der har vi behov for, at det støtteapparat, der er omkring dem, både i børnehaverne og i skolerne, at det fungerer, og at folk er uddannet, så de kan hjælpe de her børn.

Men der er også en større samfundsudvikling, ikke bare i Kerteminde Kommune men i hele landet i det hele taget, nemlig omkring hvordan vi er sammen som familier, hvordan vi er sammen som samfund, og hvad vi stiller af krav til hinanden, hvordan vi taler til hinanden, og hvordan vi lever sammen. Det er lidt filosofisk, men rent konkret er det det her med støtteapparatet, det handler om. Det er ikke noget med at skyde efter socialrådgivere, pædagoger eller psykologer, for det er lige så meget det støtteapparat, der er på skolen, som efterhånden er forsvundet. Det er de varme hænder.

3. Det gode liv. Det handler om det arbejdsliv, som der skal være til stede, for at børn og unge også trives. Det kan sikres fx i det gode foreningsliv. Det er vigtigt, at vi ikke kvæler det fantastisk foreningsliv med mange engagerede frivillige, der er i den her kommune, hvor der er mange, der løfter de her opgaver. I forhold til arbejdslivet skal vi prøve at se på, hvad vi stiller af krav til hinanden. Der skal måske være noget mere fleksibilitet, og nogle kommuner er jo gået i gang med at lave forsøg med andet end de 37 timers ugentlige arbejde. Nogle tænker måske, at de gerne vil ned på 30 timer, og det er sådan noget, vi også skal se på her.

4. Udvikling. Det handler om bosætning og erhvervsudvikling. Jeg vil gerne slå et slag for vores erhvervsudvikling, hvor der ligger et meget stort potentiale i forhold til at videreudvikle de muligheder, vi har. Når vi ligger så tæt op af guldægget Tietgenbyen, som snart huser Facebook og meget mere, så skal der være meget bedre forbindelse mellem Langeskov og Tietgenbyen, og det vil komme til gavn for hele kommunen. Vi er nok nødt til at kigge på det med dækningsafgiften - den er meget på vej ned i Odense og nærmest væk i Nyborg, så hvis vi vil have have virksomheder, skal vi nok kigge til det.

Vi vil gerne lave rådhuset i Langeskov om til at huse et kontor for erhvervsudvikling, borgerservice og et iværksætterkontor. I Kerteminde Kommune er vi ligger langt nede på listen i en statistik, der er lavet for nylig, i forhold til antallet af iværksættere målt på indbyggertal. Det er det private, der også sørger for, at vi har et godt velfærdssamfund. Er der ikke nogen, der tager initiativerne og laver ting og ansætter nogle folk, så har vi ikke råd til at vedligeholde vores veldfærdssamfund, så det er vi nødt til at have flere til at gøre.

Hvem skal være borgmester?

Jeg er spidskandidat, og på den måde er jeg også borgmesterkandidat. Stemmer man på De Konservative, så stemmer man også på, at jeg skal være borgmester. Bliver jeg ikke det, så kommer hvad vi gør helt an på, hvad vælgerne peger på den 21. november - og hvad vi får tilbudt af dem, som så får borgmesterposten.

Hvorfor stiller du op?

Fordi jeg har en personlig motivation i forhold til det med at indgå personlige fællesskaber, og jeg finder det i at være virksom. At se ting lykkedes betyder rigtigt meget for mig, og det er lige meget, om det er i et lille bitte, lidt større eller stort fællesskab.

Hvorfor skal man stemme på dig?

Jeg er en leder i denne kommune, og jeg forstår den, fordi jeg har haft min opvækst her. Jeg arbejder i en del af kommunen og bor i en anden, og har et godt netværk i den og kendskab til mange samfundslag. På den måde har jeg stor indsigt i, hvad der foregår i kommunen, og det ikke kun på grund af mit job. Man får en god generalist ved at stemme mig i byrådet. Jeg har fået at vide, at jeg er god til at se tendenser, og så har jeg visioner, men samtidig har jeg begge ben placeret solidt på jorden. Jeg er meget lyttende, og så har jeg god ledelseserfaring.

Hvad kan Kerteminde i dine øjne?

Den kan rigtigt meget, hvis vi kigger på de ting, kommunen består af, nemlig forskellige byer med hver deres mulighed for udvikling samt forskellige områder, der er mere landsbypræget. Der er meget tale om, om ikke kommunen er for lille, men jeg mener, at det er lettere at stå sammen holdningsmæssigt og værdimæssigt som en lille end som en stor kommune.

Hvad skal den være bedre til?

Jeg synes, at interessenter omkring udvikling af kommunen, det kan være medier og andre, skal prøve at holde en pæn tone. Det tror jeg godt, at vi kan være bedre til alle sammen.

Kommunen skal være bedre til at kommunikere det, vi kan. Hvis vi ser på de forskellige steder, så kan de rigtigt meget, men vi skal nok være bedre til at se på, hvad de hver især kan og ikke kan, og så skal vi kunne udvikle lokalområdet og byen, som de nu engang er. Der er erhverv i Langeskov, turisme i Kerteminde og på Hindsholm, og bosætning hele vejen rundt, både i hovedbyer og ude på landet. Nogle former for udvikling passer alle steder, mens andre passer bedre nogle steder end andre, og der skal man lægge vægten de rigtige steder fra kommunen og byrådets side.

Læs tidligere indslag i serien her:

Steen Blom Kirsten, Alternativet.

John Skov Hansen, Borgerlisten.

Knud Skov Ahrnkiel, DF.

Jutta Lundqvist Nielsen, Enhedslisten.

Dorte Kempf, Kertemindelisten.

Sanne Stemann Knudsen, de Radikale.

Jesper Hempler, SF.

Kasper Olesen, Socialdemokratiet.

Hans Luunbjerg, Venstre.

NTM


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- En kamp på plakater
- Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet
- Valgmøde til fem stjerner
- Kvindelig politisk karavane
- Hilsen fra en, der ikke stiller op til byrådsvalget
- Kommunalvalget ér startet
- Lokal prøver på ny at komme i byrådet
- - Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
- Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
- Udviskede fronter
- De Radikale holder sig ude af valgforbund
- Kertemindelisten tilslutter sig borgerligt valgforbund
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 117



Powered by Kjerteminde Avis :-]