Udviskede fronter

Tirsdag 10. oktober 2017 kl. 21:07

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Udviskede fronter
De 10 politikere blev direkte konfronteret med mange gode spørgsmål fra den store forsamling. Foto: KJ

Udviskede fronter
Det var et overordentlig velbesøgt vælgermøde arrangeret af Ældresagen. Foto: KJ
Ved et særdeles velbesøgt vælgermøde tirsdag den 10. oktober blev der ikke trukket skarpe fronter op mellem byrådets partier. Alle ønsker det bedste for kommunens ældre.
Det er karakteristisk for tirsdagens vælgermøde, arrangeret af Ældre Sagen, at alle paneldeltagerne fra 10 af byrådets partier og lister vendte sig mod den besparelse på vedligeholdende træning, der indgår i det budgetforlig som samtlige 25 medlemmer af byrådet står bag, og som bliver endeligt konfirmeret torsdag den 12. oktober.

Mødet samlede cirka 150 fortrinsvis ældre borgere, som naturligt nok var meget interesserede i at høre om politikernes holdninger til demens, plejehjemsmad, plejehjemsnormeringer, service i hjemmeplejen, vedligeholdende træning og meget, meget andet.

Mange gode idéer blev luftet ved mødet, og holder politikerne, hvad de lover, så er det slut med at spare på de ældre.

Nye tiltag fik også opbakning, uden smålig skelen til omkostningerne.

Borgmester Hans luunbjerg manede dog til besindighed og mindede sin medpolitikere om, at økonomien sætter visse grænser, og at Kerteminde Kommune faktisk udnytter sin ramme for driftsudgifter fuldt ud.

Med i panelet havde han flere andre spidskandidater, således fra Borgerlisten John Skov Hansen, der mente, at meget kunne være klaret ved ikke at købe jorden til udvidelsen af Vikingemuseet i Ladby, ved at spare på dyre konsulenter og ved at lade politikerne taget magten over administrationen.

Fra Enhedslisten kunne Jutta Lundquist Nielsen, som den eneste i panelet, fortælle, at hun har stemt imod besparelsen på vedligeholdende træning. Sanne Stemann Knudsen fra de radikale lagde sig fladt ned, som hun selv udtrykte det, og erkendte en fejl ved at give sin stemme til besparelsen på vedligeholdende træning. Dorthe Kempf fra kertemindelisten gjorde sig til talskvinde for øget borgerinddragelse

De øvrige partier var repræsenteret med kandidater i andet geled.

Fra SF, Annette Langhoff, der lagde vægt på, den trivsel og tryghed, som medarbejderne har behov for, og som i sidste ende vil komme brugerne til gode. Britta Pedersen fra Socialdemokratiet kunne som social- og sundhedshjælper fortælle inside om, hvordan normeringerne er ringere på plejecentrene, end de fleste formentlig er klar over. Hun slog til lyd for et styrket indsats specielt for de kronisk syge, så man undgår gentagne indlæggelser på sygehuset. Lone Killerich fra Dansk Folkeparti mindede om sin kamp for plejehjemskøkkener.

Else Møller fra de Konservative argumenterede for bedre offentlige transportmidler og klagede fx. over den urimeligt lange transporttid mellem Langeskov og Munkebo.

Fra de Alternative deltog Steen Blom Kirsten, der som tidligere læge kunne bidrage med faglig viden om forebyggelse af demens. Han mente, at det burde være muligt med kommunal hjælp af få stillet diagnosen demens, uden at skulle involvere sygehusvæsenet.

Else Møller fra De konservative blev direkte spurgt til det valgforbund, der er indgået mellem de blå partier. Vælgeren ønskede at vide om en stemme på de konservative kan risikere at komme en Venstre-politiker til gode. Det afviste hun bogstavelig talt med et rungende NEJ!.

– Der er udelukkende tale om et teknisk valgforbund, der skal sikre, at borgerlige stemmer går til borgerlige kandidater, sagde hun. Der ligger intet politisk i den aftale!Kim Jørstad


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- En kamp på plakater
- Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet
- Valgmøde til fem stjerner
- Kvindelig politisk karavane
- Hilsen fra en, der ikke stiller op til byrådsvalget
- Kommunalvalget ér startet
- Lokal prøver på ny at komme i byrådet
- - Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
- Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
- Udviskede fronter
- De Radikale holder sig ude af valgforbund
- Kertemindelisten tilslutter sig borgerligt valgforbund

Kommentarer til artiklen:
Det er godt at vi har KJERTEMINDE AVIS. Fyens Stiftstidende havde åbenbart ikke tid til at sende nogen til mødet. De må havde haft travlt med noget andet, eller måske mente de ikke at det havde læsernes interesse.
I Ældre Sagen var vi glade for valgmødet, og vi håber at mange af de gode synspunkter bliver omsat til politik til gavn for os Ældre
Jacob Peder Dauerhøj, 11-10-2017 08:32:11

Nu var jeg ikke tilstede men Kim s skriver en meget nobel referat fra mødet
Helsinghof, 10-10-2017 22:25:17

Kære Kim Jørstad
Det er sjovt med dine referater som altid er i SFs favør. Hvorfor skriver du ikke klart, at SF også stemte for, at nedlægge den vedligeholdende træning. Det havde været hæderligt, hvis du skrev, at de Radikale gerne vil rette op på denne fejltagelse, hvilket fremgik klart af mødet. Du har tilsyneladende svært ved at skelne mellem at være SFer og journalist.
PS: Lige om lidt er dette indlæg sikkert slettet - Gæt hvem der gør det?
Kim Beck Danielsen, 10-10-2017 21:34:26

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3754Powered by Kjerteminde Avis :-]