Enhedslisten og SF vil knokle for nyt politisk flertal

Mandag 9. oktober 2017 kl. 12:07

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Enhedslisten og SF vil knokle for nyt politisk flertal
Enkelte uenigheder bør ikke være hindring for et godt samarbejde på venstrefløjen, mener Jesper Hempler. Foto: Emil Andresen.

Der er uenigheder men flest fælles holdninger i nyt valgforbund på venstrefløjen. - Nu skal der knokles for at ændre det politiske flertal, siger Jesper Hempler.


- Vi har ikke altid været enige i den seneste periode, men der er en række områder, der binder os sammen.

Ordene er SF-spidskandidat Jesper Hemplers, og de faldt på et pressemøde mandag formiddag, hvor partiet sammen med Socialdemokratiet, Alternativet og Enhedslisten offenliggjorde deres valgforbund, der skal mindske stemmespil på venstrefløjen ved det kommende byrådsvalg.

Det var Jutta Lundqvist, Enhedslisten, enig i, og de pegede begge på de grønne område som en ting, partierne kan være fælles om at gøre noget ved, ligesom de gerne vil bevare den nuværende skolestruktur. Der er imidlertid også forskelle, som fx havneudviklingsplanen, som Enhedslisten modsat Socialdemokratiet og SF ikke er med i.

- Den uenighed får ikke indflydelse, mener Jesper Hempler imidlertid, og forsikrer:

- Vi kan sagtens få et fornuftigt samarbejde, selvom vi er uenige om nogle ting.

Stadig forskellige partier
Mens Alternativet er helt nye på opstillingslisten, har de tre andre partier alle siddet i byrådet den seneste periode, Socialdemokratiet med syv mandater, SF med to og Enhedslisten, der blev valgt ind for første gang ved sidste valg, med et enkelt. Det giver 10 mandater ud af byrådets 25, så der er et godt stykke vej endnu for de fire partier i forhold til en eventuel borgmesterpost, understreger de.

- Vi er glade og tilfredse med det her samarbejde, men for at ændre flertallet i byrådet, er der stadig et stort stykke arbejde at gøre. Tager man de Radikale med, hedder det stadig 11-14 i mandater, så der skal knokles for at ændre det, siger Jesper Hempler, mens Jutta Lundqvist supplerer:

- Det er afgørende, at vi får et nyt flertal i byrådet, for vi vil trække kommunen i anden retning, end det har været tilfældet i denne periode. Vi kan se ved udvalgsmøderne, at vores partier her i samarbejdet har meget tilfælles, men vi er jo stadig fire forskellige partier. Det skal også skinne igennem, for ellers kunne vi lige så godt lægge os sammen.

Læs HER mere om dagens pressemøde, hvor de fire partier offentliggjorde valgforbundet.

NTM


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- En kamp på plakater
- Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet
- Valgmøde til fem stjerner
- Kvindelig politisk karavane
- Hilsen fra en, der ikke stiller op til byrådsvalget
- Kommunalvalget ér startet
- Lokal prøver på ny at komme i byrådet
- - Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
- Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
- Udviskede fronter
- De Radikale holder sig ude af valgforbund
- Kertemindelisten tilslutter sig borgerligt valgforbund

Kommentarer til artiklen:
Om havneforliget. Hvorfor udskydes denne totalt Kertemindeændrende plan, som nogle politikere vil presse ned over en hel by på trods af borgernes reaktioner imod det ikke til efter byrådsvalget. Ville det ikke være det eneste naturlige og anstændige.
Det her er så voldsomt, at det vil betyde en massiv ændring af Kertemindes sjæl og autencitet i al fremtid, og den bør slet ikke kunne gennemføres af et byråd, som ikke er eksperter og en enkelt arkitekt udvalgt af borgmesteren. Byændringsplanen har fået fingeren ned af borgerne, og hvis ikke den ved et smart manøvre (dødtræt af smarte manøvrer) var blevet kædet sammen med marinaændringen, var det ikke gået uden at der var kommet flere og måske mere kompetente autoriteter ind i billedet. Det ved Luunbjeg.
Alligevel vælger man at holde det møde, som nok er det møde i de over 30 år, jeg har boet i byen, der mest af alle burde være offentligt, fordi ingen andre møder har handlet om SÅ store forandringer, der vedrører os alle sammen - lukket og hemmeligt. Hvordan kan det forsvares. Hvad er det ved de udbudsbetingelser, og evt. bilag, der er så hemmeligt, at det kan overtrumfe, at dette møde nødvendigvis MÅ være åbent? Det må vi uvidende stakler have svar på, (men vi får det garanteret ikke).
Det er muligt, man juridisk, har lov til at lukke dette møde, men det er ikke alt, man har lov til, man skal gøre.
Men udskyd dog en så vigtig beslutning til efter valget. Disse evindelige magtdemonstrationer, er der mange, der er lede og kede af og synes er uværdige og dumme - herunder mig selv. Det var bare et dybt hjertesuk Steen

Steen Ørsted, 10-10-2017 00:27:27

SF har samarbejdet, der hvor samarbejde har været muligt.
SF trak sig ud af Rådhusforliget. Og af budgetforliget, som i selv er med i fremgår det tydeligt, at der nu er afsat midler til renovering af Rådhuse.
Vi støtter sammen med Socialdemokraterne og Enhedslisten omstilling til Grøn energi. Vi følger kommunens vindmølleplan som De Radikale iøvrigt også har stemt for.
SF er med i havneforliget, og har dermed også haft indflydelse på det. At udbudsbetingelser behandles på lukket punkt er der altså ikke noget fordækt i.
Nu er både de Radikale og SF jo med i de sidste 2 års budgetforlig så de må jo være økonomisk fornuftigte.
Trods alt er vi 2 forskellige partier, men lad os da se hvad vi ellers kan blive enige om.
Jesper Hempler, 09-10-2017 22:03:12

Et gammelt ordsprog siger: Skomager bliv ved din læst. Det er Jesper Hempler et udmærket eksempel på, han er jo en udmærker musiker.
Nils Høj, 09-10-2017 21:52:17

Nu er jeg godt nok forvirret på et højere plan - hvad vil Jesper Hempler egentlig med et nyt flertal i byrådet? Jeg mener: SF har da haft et rigtigt nært og inderligt samarbejde med Venstre-flertallet og har støttet flere kontroversielle sager:
- SF gik med i rådhusforliget - planerne om et forgyldt rådhus er ikke skrottet endnu - borgmester Hans Luunbjerg bekræftede på budget-borgermødet i Munkebo, at planerne blot er udskudt til 2020/2021.
- SF støttede Venstre-flertallets lukning af Fjordvangsskolen.
- SF støttede opstillingen af tre kæmpevindmøller i Munkebo.
- SF støtter byrådsflertallets havneudviklingsplan, der nu skal sættes i gang på et lukket byrådsmøde - jeg troede egentlig, at SF går ind for åbenhed i beslutninger af vital betydning for borgerne. Og det er må man sige, at havneudviklingsplanen i høj grad er.
- Det er afgørende, at vi får et nyt flertal i byrådet, for vi vil trække kommunen i anden retning, end det har været tilfældet i denne periode, udtaler Jesper Hempler.
Jamen Jesper - du har jo sammen med det eksisterende flertal været med til at fremme den ulykkesagelige udvikling i kommunen, som du nu vil ændre.
Radikale går også til valg på at få et nyt flertal i byrådet, som kan udstikke en anderledes og borgernær politik præget af omtanke, sammenhæng og økonomisk fornuft - og det vil glæde os meget, hvis du og SF vil sadle om og være med til at støtte vores kamp.
Henrik Mohr
Vestergade 132
Kerteminde
byrådskandidat for Radikale
henrik mohr, 09-10-2017 21:03:23

 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3740Powered by Kjerteminde Avis :-]