- Der skal sættes mere fokus og økonomi på turismen

Onsdag 4. oktober 2017 kl. 09:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

- Der skal sættes mere fokus og økonomi på turismen
Kommunen skal være bedre til at lytte til dens borgere, som er dybt engagerede, mener Knud Ahrnkiel. Foto: Niki Treumer Mogensen.

- Der skal sættes mere fokus og økonomi på turismen
Kjerteminde Avis har mødt hver af partiernes og listernes spidskandidater forud for byrådsvalget i november, for at I læsere kan lære dem og deres ambitioner bedre at kende. Kandidaterne har selv kunne vælge, hvor interviewet skulle foregå, og i denne del møder vi Knud Skov Ahrnkiel fra Dansk Folkeparti, der møder avisen i sit hjem i Munkebo.

Navn:

Knud Skov Ahrnkiel.

Opstillet for:

Dansk Folkeparti.

Medlem siden:

2005.

Alder:

60.

Født:

Født og opvokset i landsbyen Havndrup på Midtfyn, før familien flyttede til Nyborg, da han var 12 år. Flyttede til Kerteminde for godt 10 år siden.

Familie:

Er gift med Lena Pedersen, som har to sønner på 33 og 30, mens han selv har en søn på 27.

Bopæl:

Svishavevej 51, Munkebo.

Erhverv:

Førtidspensionist siden 2007 efter han ødelagde ryggen i en arbejdsulykke. Har haft arbejde inden for en bred vifte af fag før ulykken, blandt andet som selvstændig med en møbelforretning.

Uddannelse:

Udlært slagter, smed, stationsbetjent og har en uddannelse inden for lager og logistik.

Politisk baggrund:

Havde i mine unge dage først i 1970’erne et kort medlemsskab af Socialdemokratiet. Har ikke lavet politisk arbejde før medlemsskabet af DF, men har altid interesseret sig i politik og fulgt med i det.

I byrådet siden:

2011 da Karl Krapalis flyttede fra kommunen og derfor forlod byrådet. Jeg blev 1. suppleant ved valget i 2009, hvor jeg stillede op for første gang.

Mærkesag:

Vi skal have en god økonomi, for økonomien er vigtig i alt. Det er som vores egen husholdningsøkonomi: Hvis ikke den hænger sammen, så er der ikke råderum til noget som helst, og det har vi været vidne til i snart fire år i den periode her. Det har været ganske forfærdeligt, for der har overhovedet ikke været en økonomisk styring i den her kommune. Det har været besparelser, det har været hovsa-løsninger, og det har været meget uskønt. En god, stram økonomi, det kan man udvikle en kommune for, for man kan have de bedste intentioner om alting, men er der ingen penge, så kan man ingenting.

Andre mærkesager:

1: Vores svageste borgere, det skal der ikke herske nogen tvivl om. Vi er en kommune, der er sammensat af tre hovedbyer, og de er ikke ens, men én, der skiller sig meget ud, det er Munkebo, hvor der er mange socialt udsatte. Vi har nogle store udfordringer her, for der er mange unge mennesker, der er går ud af skolen i Munkebo uden at kunne regne, læse eller skrive, og det er jo ikke fordi, at skolerne her er dårligere end andre steder. Tvært imod tror jeg, at lærerne kæmper rigtigt hårdt for sagen, men der er ikke politisk fokus på den forskellighed, der er mellem forskellige steder i kommunen. Dem, der klarer sig godt og har det godt, de skal nok komme videre. Det vi skal sørge for politisk, det er at få de andre med og få sat ind i tide. Min kone er pædagog i en børnehave her i Munkebo, så jeg kender alt til de udfordringer, de har der, og det er der, vi skal have fat i det, så den sociale arv ikke får lov til at gå videre hele vejen til voksenlivet.

2: Mit hjerte banker for turismen i Kerteminde Kommune, og det gør det, fordi vi har Danmarks dygtigste turistfolk ansat hernede. Dorte Frandsen og hendes stab, de løfter opgaven helt vildt godt, og jeg vil rigtigt gerne, at der bliver satset noget mere på det, for vi har et potentiale for turisme her i Kerteminde Kommune, der er så stort og misundelsesværdigt for så mange andre, og vi få det slet ikke udnyttet godt nok, fordi politikerne skændtes om småpenge. Vi propper små 50 millioner om året i kommunekassen, der er direkte afledt af turismen, og vi har tæt på 500 fuldtidsstillinger i turismeerhvervet, og det er en stor arbejdsplads. Der er plads til en enorm udvikling, fordi vi har så mange muligheder, som ikke er prøvet endnu. Desværre har der ikke være den store opbakning fra det politiske liv, selvom vi ved, at for hver krone vi smider i det her, får vi mange tilbage. Det er noget, jeg vil kæmpe for i den næste periode, nemlig at der bliver lavet en målrettet plan for det, så vi ikke har en eller anden hovsaløsning. Der skal sættes mere fokus og økonomi på turismen.

Hvem skal være borgmester?

Det skal jeg. Jeg stillede op som borgmesterkandidat sidste gang, og det gør jeg også denne gang, og det gør jeg, fordi jeg har et meget jordnært syn på, hvordan man behandler mennesker i en kommune, og hvordan man behandler samarbejdspartnere - det er selvfølgelig med respekt, men også ved at udvikle på det ståsted, vi har som borgere i denne kommune. Igen, så har vi nogen i kommunen, der fint kan klare sig selv, og dem skal vi bare understøtte, og så skal vi have fat i dem, der har svært ved tingene, og så skal vi få gjort noget ved det.

Det syn, jeg har på livet, kan hjælpe til, at vi får en harmonisk kommune. Jeg står gerne i spidsen for at få økonomien på plads og udvikle, så vores børn, unge og gamle synes det er super at bo i den her kommune, og så vores turister, tilflyttere og dem, der bor her i forvejen, kan sige, at de er stolte af at bo her.

Hvorfor stiller du op?

Fordi jeg brænder for det politiske, og fordi jeg, selvom jeg er tilflytter, tager ejerskab for det her sted. Vi har en dejlig kommune, og vi har nogle rigtigt fantastiske ting, men jeg kan også se, at der er noget, der går helt skævt i den her kommune, og det brænder jeg for at lave om på. Jeg brænder for, at politikerne påtager sig det ansvar, de er valgt ind til, handler ud fra det og ikke lader sig føre rundt i manegen af et eller andet administrativt oplæg til en ny organisation og sådan noget der, for det er rent til grin, og det er det, man ser rundt omkring i kommunen. Det gør lige netop, at vi politikere sætter os selv uden for beslutningsområdet, og det må vi for alt i verden ikke.

Hvorfor skal man stemme på dig?

Det skal man faktisk på baggrund af alt det, jeg har sagt her, for jeg gør ikke det her for egen vindings skyld. Min person og position er fuldstændigt uinteressant i det her, men folk skal stemme på mig, fordi de ved, at de har en troværdig samarbejdspartner, der tør kalde en skovl for en skovl og stå ved det.

Hvad kan Kerteminde i dine øjne?

Kerteminde Kommune kan, som man også kan se med golfbanen, tiltrække et virkeligt godt potentiale af turister og medborgere. Vi ligger rigtigt godt geografisk, og så har vi mange små velfungerende landsbyer. Vi har nogle borgere, som jeg tror, at man vil misunde i mange andre kommuner, fordi de er så engagerede. Frivilligheden i den her kommune er enormt stor, og de brænder virkelig for det. Vi får flere og flere ældre, som ikke bare sætter sig tilbage. Det kan jeg jo se, for de deltager, også gerne aktivt i de sager de har en holdning til. Der er et kæmpe potentiale i den kommune her.

Hvad skal den være bedre til?

Den skal være meget bedre til at lytte til sine borgere. Vi har haft nogle gode processer med borgerinddragelse, der er blevet fuldstændigt ødelagt undervejs, og det er ikke af borgerne. Det er af det politiske liv, og det er en skandale. Borgerne har nogle kompetencer, der matcher og måske langt overstiger det, vi selv har at byde ind med, og det skal vi da være gode til at udnytte.

Læs tidligere indslag i serien her:

Steen Blom Kirsten, Alternativet.

John Skov Hansen, Borgerlisten.

Jutta Lundqvist Nielsen, Enhedslisten.

Dorte Kempf, Kertemindelisten.

Sanne Stemann Knudsen, de Radikale.

Jesper Hempler, SF.

Kasper Olesen, Socialdemokratiet.

Hans Luunbjerg, Venstre.

NTM


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- En kamp på plakater
- Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet
- Valgmøde til fem stjerner
- Kvindelig politisk karavane
- Hilsen fra en, der ikke stiller op til byrådsvalget
- Kommunalvalget ér startet
- Lokal prøver på ny at komme i byrådet
- - Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
- Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
- Udviskede fronter
- De Radikale holder sig ude af valgforbund
- Kertemindelisten tilslutter sig borgerligt valgforbund
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3785Powered by Kjerteminde Avis :-]