Borgerlisten ruster sig til valget

Mandag 2. oktober 2017 kl. 14:57

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Hos Borgerlisten valgte 28 ud af i alt 71 medlemmer i sidste uge hvordan listen til valget den 21. november skal fremstå. Formand for Borgerlisten Søren Lilienhoff varsler yderligere to kandidater på listen inden deadline i morgen tirsdag den 3. oktober, hvorefter listens kandidater kommer op på i alt syv.

Efter en turbulent tid i Byrådet, hvor seks pladser i 2016 blev reduceret til én, er Borgerlisten med borgmesterkandidat John Skov Hansen og nuværende byrådsmedlem Allan Thomsen i spidsen klar til valget den 21. november. Fem kandidater har fundet deres plads på listen, og der varsles med yderligere to inden deadline i morgen den 3. oktober. Formand for listen Søren Lilienhoff beretter:

- Egentligt havde vi håbet på at få nogle kvinder på listen også, men jeg kan allerede nu afsløre, at det får vi desværre ikke. Vi havde et emne i spil indtil i formiddag, men vedkommende har trukket sig. Vi har også haft et par stykker, der er ansat ved kommunen, men som har trukket sig, fordi de er bange for hvilke konsekvenser det vil have for dem at stille til Byrådet. Og det har vi også fuld forståelse for.

Søren Lilienhoff forstår godt, at børn og fuldtidsarbejde kan være rigeligt at overskue, og han ved også godt hvor meget hud og hår det kræver at skulle sidde i Byrådet: - Det er selvfølgelig rigtig ærgerligt, at vi alligevel ikke kan mønstre kvindelige kandidater, for vi har haft rigtig mange gode emner i spil. Men det tager rigtig meget tid fra ens hverdag at sidde i Byrådet, så jeg kan godt forstå hvorfor man vælger at afstå.

I Borgerlistens arbejdsgruppe, der behandler sagerne til udvalg og byråd har man tre kvindelige medlemmer, og det er formanden rigtig glad for. Og han er da også yderst tilfreds med sine syv mandlige kandidater: - Får vi alle syv ind, så ville det da bare være kanon!, udbryder han, der selvfølgelig er realist, og håber på, at man kan finde nogen i det nye Byråd, der vil samme vej som de af Borgerlistens kandidater der får en plads.

Vi vil hele kommunen og erhvervslivet
Der skal ikke herske nogen tvivl om hvorvidt Borgerlisten vil det godt for hele kommunen, og det vil Lilienhoff gerne være garant for: - Jeg synes, vi skal gøre meget mere for fx erhvervslivet her i kommunen. Og hvis vi gør det rigtigt, kan det blive rigtig godt. Vi burde sætte mere fokus på de byggegrunde, vi har rundt omkring. På kommunen aner de jo stort set intet om hvor de grunde befinder sig. Og det er en katastrofe. Ingen kender til de supergode erhvervsgrunde vi fx har ledige i Langeskov.

Herudover vil han gerne have mere fokus på de frivillige, på dem der gør udretter noget i de foreningerne hvor kommunens børn udfolder sig, og så hos de ældre.

Vi skal skabe merværdi
Når formanden for Borgerlisten begiver sig rundt i landet kan han godt misunde byer som Middelfart, der emmer af liv, også efter lukketid: - I Kerteminde efter kvart i syv sker der jo ikke en døjt. Men i Middelfart, hvor de fx har en glimrende café lige på havnefronten, var der jo stopfyldt af mennesker, der promenerede. Det skal vi også kunne i vores kommune, som jo ligesom Middelfart ligger mellem de store byer, og som ville kunne bruges som en lille afstikker fx. Vi ligger ved vandet, men vi ligger ved en blind vej, så der ligger et kæmpe arbejde i at gøre opmærksom på sig selv, især hvis man fx gerne vil tiltrække flere turister.

Optimisme hos tilbageværende byrådsmedlem
- De mange nye medlemmer hos Borgerlisten giver blod på tanden og en tro på, at Borgerlisten skal være repræsenteret i Kerteminde Kommune efter valget, meddeler Allan Thomsen på sin Facebook-profil. Her afviser han samtidig, at Borgerlisten kommer til at indgå i et valgforbund.

- Vi har besluttet os for at sige nej til de invitationer vi har fået.

Om hvorfor man vælger at takke nej, meddeler Allan Thomsen: - En stemme på os, er en stemme på Borgerlistens værdier, og eventuelt overskydende stemmer vil ikke automatisk gå til et parti man ikke ønskede.

- Jeg er klar til en ny periode, og først og fremmest er mit håb, at rigtigt mange vil gå til valgboksen og med deres kryds vil vise i hvilken retning kommunen skal drives.

RMJ


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- En kamp på plakater
- Vi Grønne vil have bedre vilkår for cyklister og miljøet
- Valgmøde til fem stjerner
- Kvindelig politisk karavane
- Hilsen fra en, der ikke stiller op til byrådsvalget
- Kommunalvalget ér startet
- Lokal prøver på ny at komme i byrådet
- - Støtteapparatet på skolerne er efterhånden forsvundet
- Få borgmesterkandidaterne hjem i din stue
- Udviskede fronter
- De Radikale holder sig ude af valgforbund
- Kertemindelisten tilslutter sig borgerligt valgforbund
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3844Powered by Kjerteminde Avis :-]