Efterår

Mandag 25. september 2017 kl. 15:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Tidligere skribent på avisen gør her comeback med nogle efterårstanker - for efteråret har også stor værdi.

Det er efterår. Solens stråler falder nu i ét med de gyldne efterårsblade på træerne. Det er nu, at man går af sted mod arbejde med skuldrene trukket op om ørene og trasker afsted, helt skæv i ansigtet af vind og vejr. De visne efterårsblade ligger på jorden og skriger efter hjælp, og falder om, én efter én udenfor arbejdspladsen.

Det er nu, at man mindes de dage, man var iført klipklappere med en g-streng mellem tæerne, og den svedige gåtur ned til stranden. Duften af nybagte vafler i Kertemindes snoede gader, og alt det menneskeliv rundt om i byen.

Selvom stormene Bodil, Gorm, Kirsten og Abdallah raserer henover Danmark, så er det nu, at strålerne fra solen bliver længere og danser i de gyldne blade. På denne tid af året slipper man for svedige inderlår der gnider imod hinanden og giver brandsår. Det er nu, at man ifører sig store sweatere og ikke behøver at suge maven ind længere.

Luften er nu blevet køligere, og bider en blidt i næsen. Den tunge støvede sommerluft er forduftet ned mod den sydlige halvkugle igen. Kantarellerne – skovens guld, og de store tykke Karl Johan svampe pryder den brune og grønne mosbelagte skovbund. I skovens stille ro bliver de tungsindige efterårstanker til brune efterårsblade, der langsomt danser væk i de gyldne trætoppe.

Det er efterår i Kerteminde. Solens stråler skinner om kap med de røde tage.

Johanne Tiedt


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Nøgenhed
- Nøgenheden
- Danmark uden kirker?
- Maskespil?
- Herrens veje. Afveje. Digt og Virkelighed!
- Livets Skole
- Misvisende golfflag?
- Johannes Larsens Vej
- På sporet af den tabte tid
- Hva’ ska’ vi nu finde på?
- En aktuel politisk debat
- Efterår
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3783Powered by Kjerteminde Avis :-]