Byrådsmedlem kalder indvandrere for parasitter

Lørdag 23. september 2017 kl. 16:45

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Byrådsmedlem kalder indvandrere for parasitter
Knud Ahrnkiel er ikke efter alle indvandrere med sin kommentar. Blot dem der ikke bidrager. Foto: Emil Andresen.

Byrådsmedlem kalder indvandrere for parasitter
Kommentaren fra Knud Ahrnkiel på Facebook, som både fik positive og negative svar. Foto: Niki Treumer Mogensen.
Dansk Folkepartis byrådsmedlem Knud Ahrnkiel kaldte lørdag indvandre for parasitter i en kommentar på et facebook-opslag. - Jeg er ikke racist, siger han.

Spidskandidaten for Dansk Folkeparti i Kerteminde Kommune, Knud Ahrnkiel, greb lørdag til et kreativt ordvalg, da han omtalte indvandrere.

- Det er en fantastisk ide optælling, registrering, så vi har styr på hvem der sendes hjem, så vi til sidst har et land uden alle de parasitter, skrev han således i en Facebook-kommentar til en artikel fra Jyllands-Posten.

Artiklen handlede om, at Dansk Folkeparti kræver, at der afsættes 600.000 kroner til at lave en fremskrivning af, hvor mange indvandrere, efterkommere og børn af efterkommere der vil være i Danmark i 2060 - et krav, der kommer, efter at integrationsminister, Venstres Inger Støjberg, sagde, at det ville være prisen for en "både fagligt relevant og hensigtsmæssig" fremskrivning. Det skriver Information.

Uden bidrag har man ikke noget at gøre her
Da Kjerteminde Avis kontakter Knud Ahrnkiel for at få en kommentar til hans ordvalg, står han ved det, mens han understreger, at han med kommentaren ikke sigtede efter alle indvandrere, ligesom han på det kraftigste afviser, at han er racist.

- Det er islam, jeg tænker på, at alle dem, der ikke vil gå på kompromis med koranen, det er parasitter. Der er mange indvandrere, der gør det godt, men alle dem, der ikke bidrager til vores samfund, de stjæler desværre opmærksomheden, og de er nogle parasitter, idet de lever af andres indtægter. Dem der ikke vil bidrage med noget, de har ikke noget at gøre her, siger byrådsmedlemmet.

Dansk Folkeparti har løbende haft flere sager, hvor dets politikere er blevet anklaget for racisme, og af og til er medlemmer også blevet smidt ud på grund af det. Knud Ahrnkiel fortæller, at hans ordvalg måske nok er groft, men han afviser, at det er for voldsomt.

- Nej, men jeg synes, at det er voldsomt, at der kommer mennesker fra et andet kontinent, der opfører sig så dårligt. De udøver hærværk, de stjæler og begår anden kriminalitet, og det er voldsomt. Det er en skændsel, at vi har en regering, der er så handlingslammede over for det her, mener han.

Formand havde ikke brugt det ord
Fungerende lokalformand for Dansk Folkeparti i Kerteminde, Terje Pedersen, havde ikke udtalt sig på samme måde som sit medlem, men ellers har han ikke kommentarer til sagen.

- Det var ikke lige det ordvalg, jeg ville have brugt, men det må stå for hans egen regning, siger Terje Pedersen.

Lokalformanden afviser, at sagen får nogen konsekvenser for Knud Ahrnkiel fra hans side, hvilket han iøvrigt heller ikke ville have nogen beføjelser til.

NTM


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde fik sit nye Ældreråd
- Vindmøller i Munkebo endeligt vedtaget
- Byrådet tæt på ny budgetdebat
- Landdistrikter på dagsordenen i Folketinget
- 276 kandidater til regionsvalget i Region Syddanmark
- Annette Vilhelmsen er ude af SF
- Ældresagen holder valgcafé for alle
- Kerteminde fortsætter uden P-kontrol
- Fredsvalg til ældrerådet
- Cykelstier skal samle kommunen
- Vindmøllerne i Munkebo skal op i byrådet
- Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3777Powered by Kjerteminde Avis :-]