Torsdag bød på prototypen på en helt ny type demokrati

Fredag 22. september 2017 kl. 11:21

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Torsdag bød på prototypen på en helt ny type demokrati
Alternativt møde på Munkebo Skole satte fokus på det gode børneliv. - Vi vil tænke i muligheder mere end begrænsninger, sagde bagmand.

Hvordan sikrer vi det gode børneliv for de yngste i fremtiden? Det var spørgsmålet, da der var inviteret til møde på Munkebo Skole under mantraet “et godt børneliv kan skabe gode borgere”. Bag initiativet står Brian Frandsen og Helle Engelbrehtsen, der sammen har konsulentfirmaet Fandenivoldsk Forandring.

I et samarbejde med blandt andet BUPL Fyn og fem fynske kommuner, der er vidt forskellige i størrelse, har de lavet projektet, hvor de rejser rundt og indgår i dialog med borgerne. Ikke politikerne, pædagogerne eller forældrene, for værterne siger som det første ved mødet, at gæsterne skal møde hinanden som borgere, uagtet deres daglige rolle.

På den måde håber man på, at folk bedre forstår hinandens behov og ønsker og kan se ud over egen næsetip i stedet for blot at komme med det, der vedrører netop dem.

Vil øge opmærksomheden på emnet
De 14 fremmødte blev efter en kort introduktion delt op i par, der skulle tale om minder fra deres egen barndom, og siden skulle de præsentere, hvad de hørte for hinanden, så de små grupper langsomt blev større, og dialogen vendt fra, hvad de huskede som godt, til hvad der kan blive godt for de nye generationer.

- Vi vil tænke i muligheder mere end begrænsninger, lød det fra Brian Frandsen under introduktionen i Kerteminde, som er den sidste af de fem kommuner, parret besøger.

Han og Helle Engelbrehtsen har i alt været i dialog med over 100 borgere i blandt andet Odense og Faaborg-Midtfyn i det, der undervejs blev kaldt prototypen på en helt ny type demokrati. Resultaterne skal bruges fremadrettet både før og efter kommunalvalget i november, altsammen altså med henblik på at skabe øget opmærksomhed på, hvordan man kan sikre det gode børneliv.

NTM


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde fik sit nye Ældreråd
- Vindmøller i Munkebo endeligt vedtaget
- Byrådet tæt på ny budgetdebat
- Landdistrikter på dagsordenen i Folketinget
- 276 kandidater til regionsvalget i Region Syddanmark
- Annette Vilhelmsen er ude af SF
- Ældresagen holder valgcafé for alle
- Kerteminde fortsætter uden P-kontrol
- Fredsvalg til ældrerådet
- Cykelstier skal samle kommunen
- Vindmøllerne i Munkebo skal op i byrådet
- Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3817Powered by Kjerteminde Avis :-]