Borgerne kom med input til ny fritids-politik

Fredag 22. september 2017 kl. 10:48

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Borgerne kom med input til ny fritids-politik
Steen Hjorth (th) var blandt værterne til dialog om fremtidens fritidspolitik. Foto: Niki Treumer Mogensen.

Åbent Hus-arrangement i Munkebo affødte gode dialoger om kommunens fremtidige politik på kultur-, idræts- og fritidsområdet. Ambitionen er at skabe gode vilkår for foreninger, frivillige og andre aktører.

Brugen af kulturhuset i Munkebo. Økonomi og nødvendighed af dialog med kommunen. Mangel på forsamlingshuse til aktiviteter for blandt andet foreninger. Frivilliges rammer generelt.

Emnerne var mange, da en arbejdsgruppe nedsat af byrådet inviterede til det første af tre åbent hus-arrangementer i kommunen. Torsdag foregik det i Munkebo Forsamlingshus, og her var fra start mødt 15 borgere op, der ville tale om emnet: hvordan fremtidens politik på kultur-, idræts- og fritidsområdet skal se ud i Kerteminde Kommune.

Jens Gantriis, leder af frivilligcenteret og med i arbejdsgruppen, glædede sig til det nye initiativ.

- Vi vil ryste posen og prøve at begynde fra bunden, når vi vil skabe de gode vilkår for foreninger, idrætten og frivillige. Vi vil prøve at forme de bedste mulige ideer, i første omgang uden hensyn til økonomi, og så kan vi se, hvad der er realistisk at udføre, når det kommer i byrådet, sagde han, og fortsatte om initiativet:

- Mange foreninger mener ikke, at de bliver hørt af kommunen, så det her er en mulighed for dem til at blive dette, så tag at mød op, foreslog han.

Foreninger et værn mod ensomhed
Jens Gantriis lavede fra mødets start en kort introduktion, hvorefter gæsterne fordelte sig rundt ved forskellige borde for ud fra deres interesser at føre en dialog om, hvad de ønskede og mente, der manglede af tilbud. Formand for Kultur, og Fritidsudvalget Lars Ole Valsøe sad ved et bord til en snak om kulturen, mens Steen Hjorth, der er formand for Landsbyrådet, inviterede til dialog om fritid.

Her gik snakken på de frivilliges rammer, og så var der interessante tanker om værdien af foreninger i forhold til borgernes mulighed for at skabe et netværk og undgå ensomhed. Under samtalen henviste Steen Hjorth flere gange til arbejdsgruppens mission, som var hængt op på ruden ved siden af og lød: “Kerteminde - En kommune med gode rammer for den frie tid, frivillighed og fællesskaber”. Ligesom Jens Gantriis håbede han på opbakning fra borgerne og foreningerne.

- Vi håber, at folk vil dumpe ind og komme med deres ideer og ønsker. De behøver ikke være her i tre timer, men kan komme og gå, for vi prøver at lave det her på en ny måde, sagde Steen Hjorth.

Mødet i Munkebo følges op af yderligere to møder, et i Johannes Larsen Museet onsdag den 27. september og et i Langeskov Idrætshal tirsdag den 3. oktober. Begge steder vil dørene være åbne fra 17 til 20, og arbejdsgruppen vil efterfølgende sætte sig sammen og arbejde videre med de ideer og tanker, der er kommet fra borgerne.

NTM


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde fik sit nye Ældreråd
- Vindmøller i Munkebo endeligt vedtaget
- Byrådet tæt på ny budgetdebat
- Landdistrikter på dagsordenen i Folketinget
- 276 kandidater til regionsvalget i Region Syddanmark
- Annette Vilhelmsen er ude af SF
- Ældresagen holder valgcafé for alle
- Kerteminde fortsætter uden P-kontrol
- Fredsvalg til ældrerådet
- Cykelstier skal samle kommunen
- Vindmøllerne i Munkebo skal op i byrådet
- Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3819Powered by Kjerteminde Avis :-]