Konservative flytter biblioteket

Onsdag 20. september 2017 kl. 10:30

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Konservative flytter biblioteket
Syv af partiets kandidater, med spidskandidat Klavs Norup Lauridsen i midten, er klar til at flytte biblioteket. Foto: Chris Miller.

Konservative flytter biblioteket
Thomas Lindevang assisteres af Else Møller under det tidlige skridt i retningen af en flytning. Foto: Chris Miller.
Langeskov Bibliotek står for en flytning, og de Konservative ser gerne, at det bliver til Rema-bygningen. Det markerede de ved event tirsdag, hvor kandidaterne selv fandt flyttekasserne frem.

Tirsdag præsenterede byrådet dets budgetforlig for de kommende fire år, og heri var der afsat 3,8 millioner til et nyt bibliotek og kulturhus i Langeskov. Hvor der skal ligge er endnu uklart, det tidligere rådhus og Rema-bygningen nær stationen har været fremme som bud, og få timer efter præsentationen af budgetforliget markerede de Konservative i kommunen deres støtte til Rema-ideen.

Det skete ved en begivenhed foran det nuværende bibliotek, hvor formand Karl Ove Ilskov samt syv af partiets 11 kandidater til byrådsvalget troppede op med flyttekasser og et løfte:

- Vi hjælper med at flytte i 2018, når en aftale er kommet på plads. Biblioteket i Langeskov er en stor prioritet for os konservative, sagde spidskandidat Klavs Norup Lauridsen.

Kan få døgnåbent - og hjælpe pendlerne
Under begivenheden, der fandt sted 16.30, var biblioteket lukket, og trods invitation var der ikke mødt nogen op fra biblioteket til at modtage de symbolske flyttekasser fra De Konservative. Det slukkede nu langt fra gejsten hos de håbefulde og flytteparate byrådskandidater, der efter lidt indledende forvirring hurtigt fik samlet 20 af de i alt 100 flyttekasser, der overleveres til biblioteket, for at markere partiets løfte.

Thomas Lindevang er talsmand for sagen, og har var glad for, at byrådet havde afsat midler til et nyt bibliotek, ligesom han håbede på en snarlig flytning.

- At der er afsat midler er et kæmpe skridt mod en flytning, og vi er her for at slå et slag for, at det bliver til Rema-bygningen henne ved stationen. Der kan man så lave et døgnåbent bibliotek, og udover at medarbejdere og brugere vil få bedre forhold der, så vil man også kunne lave et venteværelse til pendlerne, der benytter stationen, sagde han om deres ambition, der dermed kan slå to fluer med et smæk.

En flytning vil tidligst kunne foregå i begyndelse af 2018, men da vil de Konservative altså stå klar til at flytte de mange bøger.

HER kan man læse mere om, hvad budgetforliget, der blev præsenteret i går, indeholder.

NTM


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Kerteminde fik sit nye Ældreråd
- Vindmøller i Munkebo endeligt vedtaget
- Byrådet tæt på ny budgetdebat
- Landdistrikter på dagsordenen i Folketinget
- 276 kandidater til regionsvalget i Region Syddanmark
- Annette Vilhelmsen er ude af SF
- Ældresagen holder valgcafé for alle
- Kerteminde fortsætter uden P-kontrol
- Fredsvalg til ældrerådet
- Cykelstier skal samle kommunen
- Vindmøllerne i Munkebo skal op i byrådet
- Enhedslisten: Handicaprådet må i gang med arbejdet igen
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 3776Powered by Kjerteminde Avis :-]