Hyldest-dag for veteraner kom til Kerteminde

Onsdag 6. september 2017 kl. 15:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Hyldest-dag for veteraner kom til Kerteminde
Klavs Jessen midtfor med blå baret i optoget, der gik fra Renæssancehavnen til Rådhuset. Foto: Niki Treumer Mogensen.

Med nogle års forsinkelse kom initiativet med at ære udsendte med en flagdag til Kerteminde. Det er respekt for dem, der har været ude, og dem der ikke kom hjem, mener borgmesteren.

Det var en broget flok, der samledes ved Cafe Nova ved Rennæssancehavnen onsdag. En del ældre soldater, en flok fra hjemmeværnskompagni Kerteminde, og så nogle håndfulde civile - der muligvis også talte veteraner. For det var det, det handlede om, denne onsdag, den 5. september. Siden 2009 er den blevet brugt til fejring af de danskere, der er eller har været udsendt i tjeneste i udlandet, primært soldater. I år kom initiativet for første gang til Kerteminde, og det passede borgmester Hans Luunbjerg godt.

- Vi har jo hidtil koblet os på arrangementet inde i Odense, men sidste år var der så nogle, der spurgte, hvorfor vi ikke havde det her i Kerteminde, og det var jo et godt spørgsmål. Derfor fejrer vi det også i Kerteminde i år, fortalte borgmesteren, umiddelbart før optoget sættes i gang.

Det havde kurs mod Rådhuset, hvor Luunbjerg vil holde en lille tale for de fremmødte, men også feltpræst og sognepræst i Kølstrup Sogn, Knud Erik Kristensen, skulle sige nogle ord.

- Jeg synes, at det er respekt for dem, som har været ude, og respekt for dem, som ikke kom hjem, og det er særdeles vigtigt, at vi viser det lød det fra Luunbjerg.

- Alletiders at det er kommet til Kerteminde
De fremmødte i uniform talte alt fra unge fyre i hjemmeværnskompagniet, hvoraf Anders Brandt-Jacobsen var glad for initiativet - “De skal have den tak for, at de vil gøre det for os” - til veteraner, der havde endog rigtigt mange år på bagen. En af disse var Klavs Jessen fra Kerteminde, der var først i Livgarden og siden syv måneder i Gaza ved Israel og Palæstina i 1958. Den ældre herre var også rørt over, at soldaterne de seneste år er blevet hyldet med sådan en flagdag.

- Det er meget vigtigt. Der har været mange danske ude, både i militæret og i det civile, og det er sådan set dem, man mindes ved at have denne her flagdag den 5. september. Jeg synes, at det er meget vigtigt, at befolkningen ved det, sagde han og udtrykte videre sin glæde over, at flagdagen nu bliver markeret i Kerteminde:

- Det er alletiders. Jeg har været med i Odense tidligere, og det er jo første gang, at det er i Kerteminde, og da jeg bor her, så er det her, jeg hører til, sagde veteranen.

NTM



© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Dødsfald
- Guldbryllup
- Kerteminde-person ny formand for Nyborg Voldspil
- Farvel til Mr. Kjerteminde Avis
- Den fødte optimist fylder 95 år
- Fødselsdag: 90 år
- Set gennem glasset: Frank Sander fylder 70
- Hyldest-dag for veteraner kom til Kerteminde
- Ny serie: Hvad skal fremtiden mon bringe?
- Vi løber for Gitte
- Anni Stilling fylder 70 år den 12. august 2017
- En mand, der sætter sig store mål
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 422



Powered by Kjerteminde Avis :-]