" /> Hindsholm Høstmarked blev igen et tilløbsstykke

Hindsholm Høstmarked blev igen et tilløbsstykke

Mandag 4. september 2017 kl. 13:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Hindsholm Høstmarked blev igen et tilløbsstykke
Foto: Karen Bencke

Hindsholm Høstmarked blev igen et tilløbsstykke
Den vindende kage i kagekonkurrencen. Foto: Karen Bencke
Søndag blev der for 4. gang afholdt Høstmarked i Mesinge. Markedet præsenterer både de professionelle producenter, såvel som "hobby-producenten", som ønsker at sælge eller bytte produkter fra egen have eller køkken. Igen i år blev det et velbesøgt marked med et fra arrangørernes side forsigtigt skøn på 800 besøgende.

Dagen startede kl. 9 med en særlig Høstgudstjeneste i Mesinge Kirke, bl.a. optrådte Hindsholmkirkernes Børnekor. Kl. 10 åbnede markedet med velkomst af Steen Hjorth, formand for Mesinge lokalråd.

Blandt de ca. 20 store og små stadeholdere, var der mange gengangere fra de øvrige år og flere af stadeholderne gav udtryk for, at de er meget glade for at være med på markedet, - Det er så hyggeligt, og alle er så glade, som en af stadeholderne udtrykte det.

Bag Høstmarkedet står lokalråd og beboerforeninger på Hindsholm. Det er gratis at deltage som stadeholder, - Og det bliver det ved med at være, understreger Steen Hjorth. Han ser gerne, at der kommer flere producenter med, og gerne de helt små, "Hr. og Fru Hindsholm", som han udtrykker det.

Hvert år afholdes en kagekonkurrence, og i år deltog tre kager. Kriteriet var, at råvarerne til kagen skulle være fundet lokalt. Vinderen blev 14-årige Nynne Møller fra Salby, der havde lavet en tærte, hvori indgik ingredienser som æbler, brombær, mandler, marshmallows, chokoladeskildpadder og karameller. Råvarerne til tærten var dels fundet hjemme i haven, og dels hos "Min Købmand" i Mesinge. Dommerpanelet, der bestod af byrådsmedlem for SF Jesper Hempler og sognepræst ved Mesinge Kirke Rikke Aagård Nilsen, fremhævede, at kagen havde en god balance mellem syrligt og sødt.

Den glade vinder blev ønsket tillykke, og fik overrakt en flot købmandskurv.

Hele dagen igennem blev der afholdt lotteri med lodtrækning. Præmierne var doneret af producenterne på markedet. Det var så populært, at lodderne var udsolgt allerede kl. 13.

Et slaraffenland
Markedet, der fungerer som mødeplads for lokale og besøgende fra nær og fjern, beviste, at Hindsholm er et slaraffenland af kulinariske oplevelser: bæredygtigt grisekød fra Hindsholmgrisen, æbleprodukter fra Nybro Most, hjemmebagt og økologisk brød fra Måle Bagerbod, kød fra de fritgående Sybergkvæg, samt friske, lokalt dyrkede grøntsager og marmelader og syltetøj lavet på bær og frugter fra de lokale haver. Dertil skal lægges de mange andre Hindsholm-producenter, som desværre ikke var med på Høstmarkedet.

Skulle man, efter at have læst artiklen, være blevet fristet til selv at komme i gang med at sylte, så er her en opskrift på rabarberrelish, som kunne købes hos Helle Klüver på markedet. Opskriften er fra kogebogen "Suveræn sommer"af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz.

1 bund rabarber (750g)
1 rød chili
2 fed hvidløg
1 frisk ingefærknold ( som en valnød)
1 kanelstang
1 tsk hele nelliker
ca. 200g sukker
lidt salt

Skær rabarberne i mindre stykker, hak chili, hvidløg og ingefær fint. Kom alle ingredienser i en gryde og lad det koge ved svag varme i ca. 20 min. Smag til og kom blandingen på skoldede glas.

KLB


© Copyright 2021 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Hindsholm Høstmarked blev igen et tilløbsstykke
- På tur med de lokale i Salby
- Fioniapenge til legemiljø i Mesinge
- I Mesinge spiser de sammen........
- Så skal Hindsholm gøres forårsklar
- Klar til den årlige affaldsindsamling i og omkring Mesinge
- Lokalråd holder generalforsamling
- Julelyset over Hindsholm
- Flaget vejrer over Midskov
- Vådt høstmarked på Hindsholm
- Hvem skal være årets kagebager på Hindsholm?
- Hindsholm klar til årets høstmarked
 - Toppen af siden
© Copyright 2021 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 1Powered by Kjerteminde Avis :-]