Lokalsamfundet bakker op om egnsmuseum

Tirsdag 8. august 2017 kl. 15:10

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Lokalsamfundet bakker op om egnsmuseum
Anne Jensen sidder ved kassen denne stille frdag

Medlemmer af ny forening bag museet sørger for, at der er frivillig arbejdskraft når Hindsholm Egnsmuseum har åbent.

Der er meget at se på, og der er megen nysgerrighed, der kan stilles, men alligevel fører Østfyns Museers lille museum, Hindsholm Egnsmuseum, en stille og rolig tilværelse i kommunens nordligste område. Besøgstallet er til at overskue, og det er åbningstiden også. Men dem, der parkerer i skolegåden til den tidligere Martofte Skole får inden for døren en meget stor oplevelse, baseret på en enkelt mands, Charles Nielsens livsværk. Med egne hænder har han skabt en stor kulturhistorisk samling plus en oldtidssamling - alt sammen ud fra ambitionen om at bevare historien om hjemegnen.
Hindsholm Egnsmuseum var som museum kommet i farezonen, fordi det kommunale tilskud blev sparet væk. Og det selv om Kirsten og Ove Jensen i flere år har lavet et kæmpearbejde som frivillige, når museet skulle passes.
Det fik lokalsamfundet til at rykke tættere sammen, og der blev dannet Foreningen Hindsholm Egnsmuseum.
- Med den er der nu frivillig arbejdskraft, som passer kustodetjansen og entreen på skift, fortæller Anne Jensen, der er foreningens næstformand, og som sidder ved kassen denne stille fredag eftermiddag. På statistikken kan man se, at der denne dag har været fire gæster.
- Der er lidt forskelligt, hvor mange, der kommer. På de gode dage kan der godt være væsentligt flere her i de perioder, hvor der bor mange mennesker i sommerhusene. Dem får vi ofte besøg af, fordi de tidligere gæster fortæller nye om museet, fortæller Anne Jensen.
Der har også være et større rykind af unge, der var på besøg i FDF-huset på Langø. At dømme efter deres snak fik de alle en god oplevelse ved at gå gennem museet, siger hun.
Foreningen Hindsholm Egnsmuseum har også en række visioner, der naturligvis først og fremmest drejer sig om at udbrede kendskabet til museet i Martofte.
- Vi har snakket om at skabe et samarbejde med skoler og med plejehjem, hvor de ældre beboere kan få gode minder frem, når de går gennem lokalerne. Charles Nielsen skrev også flittigt om lokalhistorien, og vi kunne tænke os at udgive de beretninger - måske som et supplement til et besøg her på museet, slutter Anne Jensen.

w-h

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Martofte Forsamlingshus fejrede 110 års jubilæum
- Lokalsamfundet bakker op om egnsmuseum
- Kom højt til vejrs i tårnet
- På tur med de lokale i Nordskov Enge
- Julemarked i Holmens Hus
- Mark & mad med manér
- To ud af tre Martofteborgere henter pakken i skuret
- Verdensmad på Holmens Hus
- Rundbold for børn i Martofte
- På tur med de lokale
- I Stubberup rubber de neglene
- Besættelsen i tilbageblik

Kommentarer til artiklen:
Blot en kort kommentar/præcisering; Hindsholm Egnsmuseum hører ikke længere ind under Østfyns Museer. Vi er en selvstændig forening, der i dag hører under Kerteminde Kommune.

Mvh
Lone Nørgaard, formand
Lone Nørgaard, 08-08-2017 15:33:54

 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 353



Powered by Kjerteminde Avis :-]