På cykel til Paris i den gode sags tjeneste

Onsdag 26. juli 2017 kl. 12:47

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

På cykel til Paris i den gode sags tjeneste
Billedet her er fra turen gennem Belgien, der bød på hårde stigninger. Her er det op af Mur de Huy. Foto: TeamRinge

På cykel til Paris i den gode sags tjeneste
Billedet her er fra holdet rullede ind på Concordepladsen. - Det udtrykker den glæde jeg følte, fortæller Anne Dorthe Lykkegaard.
Anne Dorthe Lykkegaard fra Mesinge tog i år turen på knap 1200 km. på to hjul til Paris sammen med Team Ringe for at støtte Børnecancerfondens arbejde. De 26 deltagere cyklede over 200.000 kr. ind til formålet.

– Det var en fed fornemmelse, både at støtte et godt formål, men også at nå mållinjen i Paris, fortæller Anne Dorthe Lykkegaard, der mandag eftermiddag vendte hjem fra Frankrig efter en uge på cykel fra Danmark til Paris. Det var i år 11. gang at Team Ringe tog turen til Paris, men første gang for Anne Dorthe Lykkegaard, der til dagligt bor i Mesinge, arbejder i Odense, og som er stor cykelentusiast.

Team Ringe startede turen med at køre prolog fra Torvet i Ringe fredag den 14. juli, og med afgang fra samme sted dagen efter ankom samtlige 26 ryttere til Champs-Elyseés i Paris fredag den 21. juli.

- Først og fremmest cyklede jeg med fordi det er til et velgørende formål, fortæller Anne Dorthe Lykkegaard om hvorfor hun valgte at cykle hele vejen til Paris som en del af hendes sommerferie. – Alle de indsamlede penge går ubeskåret til Børnecancerfonden, og det føles dejligt at kunne være med til at gøre en forskel for nogen som virkelig har brug for det.

En personlig udfordring
Samtlige 26 ryttere på Team Ringe finder selv sponsorer til turen, samtidig med at venner og familie også støtter op omkring det økonomisk. Men udover det velgørende formål spiller interessen for cykling selvfølgelig også ind, fortæller Anne Dorthe Lykkegaard.

– Det er en personlig udfordring at køre så langt på syv dage. Jeg har cyklet i mange år, og det er min helt store interesse. Men det var hårdt.

Forud for selve turen strækker sig et træningsforløb over flere måneder. Anne Dorthe Lykkegaard lagde i marts ud med at cykle 250 km om ugen for at få lidt kilometer i benene, som det hedder på cykelsprog. Hun endte med at have cyklet 5000 km. forud for starten den 14. juli.
– Heldigvis var årets hold enormt motiveret for turen, og det gør det selvfølgelig nemmere at gennemføre, når vi også formår at hjælpe hinanden gennem de hårde kilometer der kommer i løbet af de syv dage vi cykler.

Tværs over Europas grænser
Flere af rytterne kører med GPS med den fastlagte rute og fører an på vejen til Paris. – Men det var også med udfordringer, for undervejs mødte vi en del vejarbejde, og så ledes vi jo på omveje.

Turen gik gennem Danmark, Tyskland, Holland og Belgien inden holdet til sidst kørte ind i Frankrig mod Paris. – Vi opdager nærmest slet ikke at vi krydser landegrænserne, fortæller Anne Dorte Lykkegaard, der heller ikke har oplevet at passet skulle op af lommen.

De 26 ryttere følges af fire mand i to følgebiler, der servicerer holdet undervejs. – Den ene bil kører i forvejen med provianten og servicerer os når vi skal spise og proviantere vand. Vi kan ikke have al den vand på os, som vi skal bruge over en hel dag. En anden bil følger os i forhold til mekaniske problemer, styrt eller punkteringer.

Den længste dag lød på 217 km. og det kræver godt med væske, når man er i sadlen så mange timer om dagen, fortæller Anne Dorthe Lykkegaard. Den dag sad holdet over 12 timer effektivt ni timer i sadlen.

En stor familie
Som udgangspunkt kender rytterne i Team Ringe ikke hinanden:
– Men det kommer vi selvfølgelig til hen over vores træningsforløb, der strækker sig over hver eneste weekend i et par måneder. Her lærer vi også hvordan man kører så mange sammen, og vi lærer at kende hinandens styrker og svagheder. Især det at køre i gruppe er en udfordring for mange. Og det er vigtigt at lære hinanden at kende, fortæller Anne Dorthe Lykkegard.

– Når man skal være så tæt sammen i syv hele dage er det vigtigt at kunne fungere som et team og hjælpe hinanden når det bliver svært. Men ligeså hårdt det kan være, ligeså fantastisk er det. Det er en fantastisk måde at opleve andre lande på, og også at lære andre mennesker at kende på.

Tidligt op og sent i seng
Hver dag bestod i mange timers cykling. – Vi startede ud kl. 6 om morgenen med morgenmad, og med at pakke cyklen til dagen i forhold til om det skal regne osv. Mange timer efter, når vi når dagens destination, ser vi først cyklerne efter, renser dem så de er klar til dagen efter, går i bad og så spiser vi sammen, ofte ret sent.

- Så fordøjer vi dagen og så skal vi i seng. Det er ikke en badeferie og vi sover ikke tiden væk, griner hun.

En tur rundt om Triumfbuen
Når holdet efter syv dage når Paris, mødes de først med følgebilerne på Place de la Concorde. Her venter også en del af de pårørende til holdet på deres familie. – Her fik vi et glas champagne og skålede på den overståede tur. Og så kørte vi op af Champs-Elyseés, rundt om Triumfbuen og tilbage til de pårørende.

- Det var et rørende øjeblik, og svræt at beskrive, da vi alle kørte ind på pladsen, fortæller Anne Dorthe Lykkegard, der selv fik en lille tåre i øjet da det gik op for hende, at turen var gennemført. - Det var et stort øjeblik. Efter syv dage hvor vi har ligget i regn og blæst og sol, torden og lyn og 35 graders varme. Det var et stort øjeblik, slutter hun.

Chekken på de mange penge bliver overrakt til Børnecancerfonden i september måned.

På TeamRinges hjemmeside HER kan du følge en opdatering på rytternes strabadser dag for dag.

RMJ


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Dødsfald
- Guldbryllup
- Kerteminde-person ny formand for Nyborg Voldspil
- Farvel til Mr. Kjerteminde Avis
- Den fødte optimist fylder 95 år
- Fødselsdag: 90 år
- Set gennem glasset: Frank Sander fylder 70
- Hyldest-dag for veteraner kom til Kerteminde
- Ny serie: Hvad skal fremtiden mon bringe?
- Vi løber for Gitte
- Anni Stilling fylder 70 år den 12. august 2017
- En mand, der sætter sig store mål
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 409



Powered by Kjerteminde Avis :-]