Munkebo Speedway ser fremad efter trist sæson

Torsdag 20. juli 2017 kl. 08:13

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Munkebo Speedway ser fremad efter trist sæson
Der har været gabende tomt i opløbssvinget hele denne sæson. Foto: KJ

Banerne på Munkebo Speedway Center har stået ubenyttede i hele denne sæson, og liga-holdet, der ellers gjorde det så godt, har slet ikke kunne deltage i kampen om medaljerne.

– Det er frygtelig trist, siger Jan O. Pedersen, der er presseansvarlig for Munkebo Speedway Club. – Men her og nu arbejder vi på den lille bane for 50 og 85 kubik-cyklerne. Den vil vi kunne tage i brug efter ferien, men det er jo udelukkende børnene, der kører på den.

Jan O. Pedersen er selv tidligere speedway-kører på højt niveau. Hjemme hænger syv VM-guldmedaljer. Jan O. Pedersen bor i Kerteminde, og hans kone er fra Munkebo. Som træner for en ung speedway-kører blev han involveret i klubben og sidder nu i bestyrelsen.

– Som det ser ud nu, er sæsonen for liga-holdet halvt gennemført, og vi kommer ikke i gang i år, konstaterer han.

Når det stoppede så brat umiddelbart før sæsonstart i år, så skyldtes det ifølge Jan O. Pedersen udelukkende et økonomisk mellemværende mellem Munkebo Speedway Club og Munkebo Speedway Center Aps ved John Rask.

Sidste efterår købte John Rask rettighederne til at køre liga-holdet mod at betale en gæld til kommunen, der var oparbejdet gennem årene. Gælden til kommunen var på kr. 620.201. John skulle afdrage over flere gange, og det første afdrag faldt, som det skulle.

– Det næste afdrag skulle falde i februar 2017. Det fik vi imidlertid aldrig, og derfor stoppede vi samarbejdet mellem klubben og Munkebo Speedway Center Aps.

Problematikken hænger også sammen med, at Munkebo Speedway gennem flere år har haft problemer med at overholde støjgrænserne.

Et forslag til løsning gik ud på at etablere støjvolde. Det var en løsning, der gav tilladelse til et begrænset antal timer med kørsel på banerne. John Skov var tilfreds, men klubben kunne imødese, at kørslen i ligaen ville begrænse den tid, amatører fik til rådighed. Det var utilfredsstillende for klubben, der har amatørerne som hovedaktivitet.

– Derfor er der udarbejdet et nyt projekt, der effektivt skal løse støjproblemerne, forklarer Jan O Pedersen. – Oven på støjvoldene bygger vi en mur, der er med til effektivt at begrænse støjen. Det nye projekt ligger nu til godkendelse i kommunen, som Jan O. Pedersen i øvrigt roser for stor samarbejdsvillighed.

En tidshorisont er det endnu umuligt at fastsætte, men Jan O. Pedersen er sikker på, at der bliver liga-stævner igen i 2018.

– Men det er frygtelig trist at se de tomme baner, og selv om der er vandtætte skodder mellem Munkebo Speedway Aps og klubben, så berører det os naturligvis, at Munkebo Speedway står i et lidt dårligt lys.

– Det står os frit for at indgå aftaler med andre, der vil stå for liga-stævnerne, siger han. – Kørerne er jo freelance, og de kan indgå aftaler, med hvem de vil, og der er ingen sammenhæng mellem klubben og liga-holdet.


Kim Jørstad


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Munkebo Speedway ser fremad efter trist sæson
- Munkebos speedwayhold må trække sig fra den danske liga
- Årets første speedwaymatch aflyses
- Munkebo Speedway Club afhængig af miljøgodkendelse
- Team Scorpions 2017 klar
- Spændende sportslig fusion i speedwayverdenen
- Fifty-fifty match i Holstebro
- Munkebo måtte se nederlag i øjnene
- Slangerup taber vigtige point i mudret match
- Scorpions må undvære holdkaptajnen på mandag
- Bundopgør i Metal Speedway League
- Skorpionerne besøger Slangerup
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 205



Powered by Kjerteminde Avis :-]