Bliv Førstehjælper

Fredag 30. juni 2017 kl. 10:45

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Bliv Førstehjælper
Hurtig hjælp er dobbelt hjælp
Bliv førstehjælper - og gør en forskel, skriver formanden for Landsbyrådet

Region Syddanmark har besluttet at være en del af projektet "Danmark redder liv", som er et samarbejde mellem Region Syddanmark, Region Sjælland, FirstAED og Dansk Folkehjælp.

Samarbejdet betyder, at interesserede nu kan tilmelde sig som førstehjælpere ved hjertestop - og således stå til rådighed, hvis alarmcentralen får brug for hurtig lokal assistance, hvis en person får hjertestop.

Via en særlig app kan de godkendte førstehjælpere nu alarmeres og tildeles forskellige opgaver, som f.eks. at hente den nærmeste hjertestarter.

Kerteminde Landsbyråd har tidligere på året holdt fire møder om hjertestartere og hjerte/lungeredning, og ved disse møder har 55 personer givet udtryk for, at man overvejede at tilmelde sig som førstehjælper, når muligheden bød sig. Det gør den altså nu, og Kerteminde Landsbyråd har derfor sendt en mail til de interesserede personer og opfordret dem til at gøre alvor af deres overvejelser.

- Vi konstaterer, at mange af de personer, vi er i kontakt med, næste alle er bosiddende i landsbyerne', siger Steen Hjorth, formand for Kerteminde Landsbyråd, - og vi har stort set ikke været i kontakt med personer, som er bosiddende i Langeskov, Munkebo og Kerteminde.

- Vi er i kontakt med enkelte personer i byerne, som vi nu vil indkalde til et møde for at finde ud af, hvordan vi kan sprede budskabet om at folk kan tilmelde sig som førstehjælpere ud til endnu flere.

Hvis man vil tilmelde sig som førstehjælper, kan det ske på https://redderliv.dk/tilmelding/ På denne hjemmeside kan man også læse mere om betingelser, krav og forventninger til de, der melder sig som førstehjælpere.

KJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Landsbypuljen sørger for fornyelse
- Bliv Førstehjælper
- Vellykket borgermøde på Materialgaarden
- Hvad kan udvikle Hindsholm
- 1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
- Teletaxaen er landsbyernes livsnerve
- Hindsholm får sin egen avis
- Landsbyer står stærkere, når de står sammen
- Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
- Opstart af hjertestarterforening - hjerteløbergrupper
- Stor interesse for hjertestartermøder
- Landsbyråd efterlyser akuthjælpere
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 13



Powered by Kjerteminde Avis :-]