Vellykket borgermøde på Materialgaarden

Mandag 26. juni 2017 kl. 16:16

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Vellykket borgermøde på Materialgaarden

Den nyrenoverede Materialgaarden ved Hverringe Gods lagde i weekenden rammerne om det sidste i en række af borgermøder på Hindsholm, hvor et felt af ti gode idéer fostret af borgerne på halvøen skulle kortes ned til tre, der efterfølgende forhåbentligt med lidt velvlje fra kommunen kan realiseres.

Da omkring 50 borgere og politikere mødtes på Materialgaarden ved Hverringe lørdag middag blev de mødt med præsentationer af de ti forslag, der skal kunne være med til fortsat at udvikle Hindsholm. Steen Hjorth, der har været leder af processen med Hindsholmudvalget der står bag forslagene, kunne ved starten af mødet fortælle, at det nu kun var de otte forslag der skulle stemmes om, da to forslag faktisk allerede er, eller er ved at blive realiseret. Det drejer sig om Hindsholmmagasinet, der samler Hindsholm fire sogneblade samt nyt fra områderne i et flot magasin betalt af kirkerne og af annoncer, og som udkommer fire gange om året. Det andet forslag der er lige rundt om hjørnet i forhold til realisering er et legemiljø for hele Hindsholm i Mesinge.

Otte gode forslag
De otte forslag der på dagen skulle stemmes om var som følger:

1) Fælles møde- og aktivitetssted på tværs af generationer

2) Fremme fællesskaber for gamle og nye "holmere"

3) Sti mellem Martofte og Fyns Hoved

4) Samkørselsapp til mobil (fokus på fremtidens trafikforhold på Hindsholm)

5) Hindsholmdagen - en dag for fællesskaberne på Hindsholm

6) Branding af Hindsholm gennem lokalt producerede/fremstillede fødevarer

7) Erhvervsudvikling på Hindsholm

8) Vandrestier på Hindsholm

De fremmødte borgere fik lov at stemme på tre forslag hver, og resultatet blev offentliggjort sent på eftermiddagen da alle forslag var blevet præsenteret på stedet.

Cykel- og vandrestier samt erhvervsudvikling
Tre af de otte forslag blev valgt til at blive bearbejdet på en måde så de forhåbentligt i fremtiden kan realiseres. Borgmester Hans Luunbjerg var til stede på dagen, hvor han symbolsk fik overrakt forslagene.

Kjerteminde Avis spurgte Steen Hjort: Betyder det så at kommunen forpligtiger sig til at støtte op om forslagene?
- Borgmesteren gav udtryk for sin glæde over at borgere selv tager affære og engagerer sig ude omkring i landskabet. Han er overbevist om, at det vil vi se mere af på sigt.

Der ligger dog ingen forpligtelser hos kommunen, fortæller Steen Hjort: - Vi i Hindsholmudvalget tager initiativ til et møde med kommunen efter sommerferien. Vi vil præsentere kommunen for i første omgang de tre idéer i forhold til at de forhåbentligt vil facilitere hjælp til at komme videre. Fx er stien mellem Martofte og Fyns Hoved fostret af den gruppe af politikere, der jo til dagligt bor på Hindsholm, og som sidder i Byrådet. Så her skulle det jo være ligetil at få den præsenteret.

- Vi sender nu også en meddelelse til Hindsholms borgere omkring de resterende forslag, for blot fordi de ikke blev valgt i denne omgang betyder det ikke at de ikke på sigt skal realiseres. Enkelte forslag er nærmest allerede klar til at blive realiseret, fortæller han. - Alle otte forslag vil i et eller andet omfang blive realiseret over de kommende år, slutter han.

RMJ

© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Landsbypuljen sørger for fornyelse
- Bliv Førstehjælper
- Vellykket borgermøde på Materialgaarden
- Hvad kan udvikle Hindsholm
- 1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
- Teletaxaen er landsbyernes livsnerve
- Hindsholm får sin egen avis
- Landsbyer står stærkere, når de står sammen
- Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
- Opstart af hjertestarterforening - hjerteløbergrupper
- Stor interesse for hjertestartermøder
- Landsbyråd efterlyser akuthjælpere
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 563



Powered by Kjerteminde Avis :-]