Marslev Gymnastik- og Idrætsforening 125 års jubilæum

Onsdag 21. juni 2017 kl. 09:26

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

Marslev Gymnastik- og Idrætsforening 125 års jubilæum
Marslev Gymnastik- og Idrætsforening 125 års jubilæum

I år fylder Marslev Gymnastik- og Idrætsforening 125 år. Et jubilæum der vil blive fejret i to omgange af alle som måtte have lyst til at tage del i festlighederne. I anledning af jubilæet stiller Kjerteminde Avis skarpt på livet i og omkring foreningen i en nutidig og historisk føljeton. Artiklen her er sidste del af serien, der findes under fanebladet Marslev.

Den forgangne weekend markerede det historiske år i år, hvor idrætsforeningen Marslev Gymnastik- og Idrætsforening fylder 125 år. Et jubilæum der tog sig ud som en traditionel sportsfest, som man kender det fra fortiden i Marslev, med mange aktiviteter på tapetet gennem hele weekenden. Konklusionen er ikke til at tage fejl af; festen var en succes. I hvert fald emotionelt, om man vil. Spørger man festens hovedansvarlige aktør Anette Madsen, så skal man nu ”sunde sig i en uges tid og herefter vil pengekassen blive talt op”. Først da kan man konkludere om begivenheden også var et økonomisk bæredygtigt tiltag.

Mange aktiviteter på tapetet
Weekenden var afsat til fest og fejring og bød på mange forskellige indslag. Fredagens ”indledende arrangement” var et sodavandsdiskotek for de yngste, som blev en stor succes med mange deltagere. Lørdagen, som var ”den lange festdag”, blev indledt af en reception i klubhuset, hvor indbudte gæster kunne få en bid mad og en ekstravagant tale af foreningens formand Poul Pedersen. En tale som blandt andet understreg, hvordan denne sportsforening i de 125 år, den har eksisteret, har fungeret som en social institution i området. Efterfølgende viste en veloplagt Danehofgarde vejen til festen for byens borgere, da de marchede gennem byen for at råbe folket op. Hvad alle dem som deltog kunne opleve resten af dagen var blandt andet en fodboldkamp, cheerleaders, trial action, quidditch, ballonmand, børne loppemarked og live musik. Dagen blev rundet af med en fællesspisning, hvor grillkongen Henrik Sommerlund havde spundet en tre rettes grillmenu til gæsterne. En fællesspisning hvis billetsalg blev udsolgt på under en uge, da 165 spisende gæster også mente, at det var en god idé. Resten af aften bød på live-musik fra et lokalforankret band, fest og dans. Alt i alt en forudsigelig men vellykket fejring.

Inklusion og et ungt borgerskab
Hvad der også er interessant er at overveje, hvorfor en fest af denne størrelse ikke har fundet sted i over 10 år i Marslev, da der nu var så mange, som havde lyst til at deltage. Sportsfest var en gang et fast incitament i lokalsamfundet men har i mange år ikke været eksisterende. Dog viste weekendens fejring, at der lige nu i det lokale samfund løber en åre, en tendens om man vil, hvor folk gerne vil samles og komme hinanden ved. Selv samme tese kan bekræftes af de gentagende fællesspisninger, som finder sted i byens lokale forsamlingshus i løbet af året. Et bud herpå kan findes blandt jubilæumsfestens deltagere, hvor blandt andre én person nævner, at især ideen om folkeskolens inklusion, hvor det brede fællesskab er en vigtig del i hver enkelt folkeskoleklasse. Et element der gør, at man har fået et bredt sammenhold i folkeskolens klasser. Dét kombineret med at byen og lokalsamfundet i disse år angiveligt oplever, at en yngre generation af familier med småbørn begynder af vinde indpas, hvilket skaber et ”marked” for at kunne afvikle sociale arrangementer i den lokale by, hvor der rent faktisk dukker folk op og deltager i begivenhederne.

Inklusion eller ej, bærdygtig økonomi, små børns familier. Uanset hvad blev den lokale sportsforeningen Marslev Gymnastik- og Idrætsforening fejret den weekend i juni, hvor solen stod højt på himlen. En fejring som var historisk betinget. En fejring der for de fleste, som har foreningen kært, vil blive historisk.

Se film fra dagen HER

Rasmus Schriver


© Copyright 2022 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Marslev Gymnastik- og Idrætsforening 125 års jubilæum
- Motionsløb hylder reformationen
- Gymnastikken var startskuddet
- MGIF slutter kreds og står fast
- Typografen, nazisten og idrætsforeningen
- Hyggeligt julemarked
- NovemberMarked i Marslev med 100 stande
- Masser af Harleyer i Marslev næste weekend
- Marslev Børnehus oplevede det store cirkus
- Opråb til borgerne i Marslev
- Marslevs nye lokalråd gør klar til indsatsen
- Lokalråd for Marslev og omegn er etableret
 - Toppen af siden
© Copyright 2022 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 473Powered by Kjerteminde Avis :-]