1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm

Mandag 12. juni 2017 kl. 08:00

Print venlig side!  Send artiklen til en ven!   Større tekst   Mindre tekst

1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
Billedet er fra borgermødet på Hndsholmskolen, hvor man fandt frem til de otte forslag, der nu skal kortes ned til tre Foto: Emil Andresen


Den 24. juni er der borgermøde i Materialgaarden på Hverringe.

I januar 2016 indkaldte lokalråd og beboerforeninger på Hindsholm og i Drigstrup til borgermøde og opfordrede folk til at involvere sig i en proces, som skulle ende ud i en række konkrete forslag til, hvad der kunne gøres for at sikre liv på Hindsholm. Processen har været 3-delt.

I første fase beskrev 20 arbejdsgrupper lokalområderne, i anden fase kom 15 grupper med ikke mindre end 98 forslag til handlinger, som kunne være med til at udvikle Hindsholm. I tredje og afsluttende fase har otte grupper forsøgt at gå mere i dybden med de forslag, som blev prioriteret højest på det seneste borgermøde, der blev afholdt i januar 2017. Det er disse otte og endelige forslag, som nu skal præsenteres for borgerne på Hindsholm ved borgermødet den 24. juni – og på mødet skal de fremmødte præsenteres for forslagene og senere vælge de tre forslag, som man mener først skal realiseres.

- Vi håber, at rigtigt mange Hindsholmere vil bakke op om det kæmpearbejde, som rigtigt mange frivillige har ydet det seneste 1½ år, siger Steen Hjorth på vegne af den gruppe, der har været ansvarlig for processen.

- Vi er glade for, at Hverringe har valgt at lægge hus til arrangementet – og vi håber, at mange vil benytte lejligheden til at aflægge den transformerede kostald et besøg. Materialgaarden, som kostalden nu hedder, er bare så flot et eksempel på, hvad en god ide og vedvarende arbejde kan føre til – og dermed en god symbolsk ramme omkring arbejdet med at udvikle Hindsholm til forsat at være et attraktivt sted at bo og besøge.

Forslagene der præsenteres på borgermødet er mangfoldige. Det forventes, at der fremlægges forslag om

· mødested for børnefamilier

· modtagelse af nye borgere

· sti mellem Martofte og Fynshoved

· trafikforhold

· aktiviteter, som kan være med til at fremme lokalsamfundene

· lokaltproducerede fødevarer som branding af Hindsholm

· erhvervspolitik og etablering af mindre virksomheder

· vandreruter og stier.

- Som nævnt håber vi, at rigtig mange Hindsholmere vil finde vej til Hverringe den 24/6 – og især er det vigtigt, at også unge og børnefamilier møder op, så deres interesser bliver tilgodeset i den kommende udvikling – men ALLE er velkomne, lyder det fra arrangørerne.

Som afslutning på mødet overrækkes forslagene til borgmester Hans Luunbjerg, idet det må forventes, at kommunen med kyshånd vil tage imod de gode forslag. Nogle kan måske realiseres af Hindsholmerne selv – men andre vil nok kræve assistance fra det større fællesskab.

SH


© Copyright 2024 Kjerteminde Avis. Denne artikel er beskyttet af lov om ophavsret og må ikke kopieres eller på anden måde videreudnyttes uden særlig aftale.

Flere nyheder i denne sektion:

- Landsbypuljen sørger for fornyelse
- Bliv Førstehjælper
- Vellykket borgermøde på Materialgaarden
- Hvad kan udvikle Hindsholm
- 1½ års udviklingsarbejde præsenteres for borgerne på Hindsholm
- Teletaxaen er landsbyernes livsnerve
- Hindsholm får sin egen avis
- Landsbyer står stærkere, når de står sammen
- Skal vi have hjertestarterforeninger i kommunen?
- Opstart af hjertestarterforening - hjerteløbergrupper
- Stor interesse for hjertestartermøder
- Landsbyråd efterlyser akuthjælpere
 - Toppen af siden
© Copyright 2024 Kjerteminde Avis

Online lige nu: 629



Powered by Kjerteminde Avis :-]